ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--Υπέρ της ταχείας επίλυσης του θέματος του καθεστώτος του Κοσσόβου τάχθηκε χτες η Πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και υποψήφια για το αξίωμα του καγκελάριου στις επικείμενες πρόωρες εκλογές, Αγγελα Μέρκελ, ενστερνιζόμενη την άποψη ότι «η παράταση της εκκρεμότητας είναι πλέον αντιπαραγωγική».
ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ.-- Βόμβα, που είχε τοποθετηθεί κοντά σε εταιρία πώλησης ιταλικών αυτοκινήτων, εξερράγη χτες το πρωί στη Βαρκελώνη. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι δε σημειώθηκαν τραυματισμοί, παρά μόνο υλικές ζημιές. Η βόμβα αποτελούνταν από τρία γκαζάκια μέσα σε χύτρα ταχύτητος.
ΜΠΑΝΓΚΟΚ.-- Εκτακτα μέτρα ανακοίνωσε χτες στις μουσουλμανικές επαρχίες του νότου η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης, μετά από εμπρησμούς και επιθέσεις με τουλάχιστον δύο νεκρούς, σύμφωνα με το BBC. Οι ταραχές από το Γενάρη του 2004 έχουν κοστίσει πάνω από 700 ζωές.
ΝΑΪΡΟΜΠΙ.- Περίπου 2.000 επίλεκτοι στρατιώτες εστάλησαν στη βόρεια Κένια για να καταδιώξουν τους «ληστές» που φέρονται να σκότωσαν 76 ανθρώπους, περιλαμβανομένων 22 παιδιών, ανακοίνωσε χτες η κυβέρνηση της χώρας. Ο Ερυθρός Σταυρός ανέφερε ότι χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους υπό το φόβο νέων επιθέσεων.
ΠΕΚΙΝΟ.-- Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας ανακοίνωσε χτες ότι μειώνει τη δύναμή του κατά 200.000 άνδρες, στα 2,3 εκατ. από τα 2,5 εκατ., στο πλαίσιο επιχειρησιακής του αναδιοργάνωσης, σύμφωνα με την «Ημερησία» της Κίνας.
ΜΑΝΙΛΑ.-- Συνεχίστηκαν χτες οι διαδηλώσεις στις Φιλιππίνες εναντίον της προέδρου Γκλόριας Αρόγιο. Αγρότες και ψαράδες, μέλη αριστερών οργανώσεων, κατέλαβαν το υπουργείο Γεωργίας για μικρό διάστημα και ανάρτησαν πανό με τα οποία αξίωσαν την παραίτησή της.
ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Υποψίες ότι τρεις θάνατοι που σημειώθηκαν πρόσφατα οφείλονται στη γρίπη των πτηνών διατύπωσε ο υπουργός Υγείας της Ινδονησίας, Σίτι Φαντίλαχ Σουπάρι, μετέδωσε χτες το «Ρόιτερ».
ΓΚΡΟΖΝΥ.- Ο διορισμένος από τη Μόσχα πρόεδρος της Τσετσενίας Αλού Αλχάνοφ είπε χτες ότι δεν προτίθεται να αρχίσει συνομιλίες με τους ισλαμιστές αυτονομιστές, σύμφωνα με το AP. Κατά το Γαλλικό Πρακτορείο στο μεταξύ, αντάρτες έκλεψαν... τμήμα αγωγού αερίου μήκους σχεδόν μισού χιλιομέτρου από το Γκρόζνυ. Τέλος, χτες, στη Μόσχα ανακοινώθηκαν νέα μέτρα ασφαλείας για την αποτροπή επιθέσεων από Τσετσένους ή ισλαμιστές «παρόμοιες με αυτές του Λονδίνου».
ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Οι δυνάμεις ασφαλείας του Πακιστάν ανακοίνωσαν χτες ότι «ανακάλυψαν τις σορούς 24 ισλαμιστών» που φέρονται να σκοτώθηκαν σε αμερικανικό βομβαρδισμό. Επίσης χτες, ο Πρόεδρος Μουσάραφ ανακοίνωσε νέο νόμο κατά του «ισλαμικού εξτρεμισμού».