Τρίτη 30 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Στο «δρόμο» που χάραξε η ΓΣΕΕ

Η πλειοψηφία κατέθεσε όλες τις συμβάσεις στον ΟΜΕΔ, ουσιαστικά χωρίς αιτήματα και με μηδενική διεκδίκηση

Με οικονομικά αιτήματα που καλύπτονται από την... ΕΓΣΣΕ και χωρίς καμία διάθεση και πρόγραμμα διεκδίκησης, στη βάση της «εκτίμησης» ότι δεν πρόκειται οι εργοδότες να δώσουν περισσότερα από όσα έδωσαν στη συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ, η πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), κατά τη διάρκεια της χτεσινής ολομέλειας, ενέκρινε την κατάθεση και των επτά συλλογικών συμβάσεων που υπογράφει στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ). Την ίδια ώρα εξαπέλυαν επίθεση στο Συντονιστικό Σωματείων Εργαζομένων στο Εμπόριο και στις Υπηρεσίες γιατί... πρωτοστάτησε στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εμποροϋπαλλήλων στο «VILLAGE PARK» στο Ρέντη, ενάντια στην παραβίαση του ωραρίου!!!

Οι συμβάσεις που υπογράφει η Ομοσπονδία είναι: Εμπορίου, Παροχής Υπηρεσιών, Εργαζομένων στα Ιδιωτικά Ταχυδρομεία, Υπαλλήλων Δικηγορικών Γραφείων, Διοικητικού Προσωπικού Βιομηχανίας, Φυλάκων - Νυχτοφυλάκων - Θυρωρών Βιομηχανίας, Καθαριστών - Καθαριστριών Βιομηχανίας.

Ο γραμματέας της ΟΙΥΕ, Θ. Βασιλόπουλος, σημείωσε ότι προφανώς οι αυξήσεις που θα πάρουν οι εργαζόμενοι θα περιοριστούν στα πλαίσια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, δηλαδή σε ποσοστό 2,8% τον πρώτο χρόνο και 2,6% το δεύτερο. Η πλειοψηφία είχε αποφασίσει, από την αρχή της καταγγελίας των συμβάσεων, να μη διεκδικήσει συγκεκριμένο ποσοστό αυξήσεων, παρά το γεγονός ότι οι απώλειες του εισοδήματος των εργαζομένων, τα τελευταία επτά χρόνια, άγγιξαν το 17%!

Το στοιχείο αυτό αγνοήθηκε από την πλειοψηφία των μελών της διοίκησης, που κατηγόρησαν τόσο το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων όσο και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ότι οι προτάσεις τους - για κατώτερο μεροκάματο στις 10.000 δρχ., κατώτερο μισθό στις 250.000 δρχ., κατώτερη σύνταξη 200.000 δρχ. - είναι ανεδαφικές και αστήριχτες, επειδή οι εργοδότες... είναι απίθανο να δώσουν τα χρήματα αυτά!

Επιπλέον, στο όνομα της ενότητας, κατήγγειλαν το Συντονιστικό και τη δράση των σωματείων που την περασμένη βδομάδα γνωστοποίησαν τις θέσεις τους στους εργοδότες, λέγοντας ότι υπονομεύουν το ρόλο της Ομοσπονδίας και προωθούν τη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος!

Ο Γ. Κομνηνός, μέλος της ΕΕ της Ομοσπονδίας και στέλεχος της ΔΑΣ, τόνισε ότι δε θα έπρεπε να έχουν πρόβλημα τα μέλη της πλειοψηφίας με τις πρωτοβουλίες των σωματείων, γιατί τα σωματεία πιέζουν με τον τρόπο τους τους εργοδότες προκειμένου να υπογραφούν καλύτερες συμβάσεις. «Εμείς είχαμε καταθέσει προτάσεις διεκδίκησης των συμβάσεων και είχαμε ζητήσει από την Ομοσπονδία να αναλάβει πρωτοβουλίες διεκδίκησης των αιτημάτων, αλλά παρ' όλα αυτά δεν έγινε τίποτα. Οσο η Ομοσπονδία δε θα κάνει τίποτα, να ξέρετε ότι οι εργαζόμενοι θα φτιάχνουν συντονιστικά», σημείωσε ο Γ. Κομνηνός και συμπλήρωσε ότι «απέναντι στους εργαζόμενους έχουν ευθύνες τόσο αυτοί που υπέγραψαν την ΕΓΣΣΕ όσο και αυτοί που τους ακολουθούν κατά πόδας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ