Πέμπτη 30 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Αντιδράσεις στην αύξηση των διδάκτρων

Στις συνεχιζόμενες αυξήσεις των διδάκτρων στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο αντιδρούν οι φοιτητές του ιδρύματος, αρνούμενοι να καταβάλλουν τα σχεδόν διπλασιασμένα δίδακτρα που τους επιβάλλει η διοίκηση του ΕΑΠ. Από 440 ευρώ που καλούνταν να πληρώσουν οι φοιτητές για μια θεματική ενότητα το 2000, με τη νέα ανατίμηση το ποσό αυτό εκτινάσσεται στα 700 ευρώ! Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φοιτητών του Προπτυχιακού Προγράμματος «Ευρωπαϊκός Πολιτισμός» του ΕΑΠ, με απόφασή του δηλώνει ότι οι φοιτητές του προγράμματος θα καταβάλλουν μόνο το αρχικό ποσό (440 ευρώ), αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στις συνεχιζόμενες αυξήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος σπουδών δεν περιορίζεται στο ποσό των διδάκτρων, αλλά αυξάνεται ακόμα περισσότερο με τα έξοδα για συγγράμματα, πληροφοριακό υλικό που διανέμει το πανεπιστήμιο και τα έξοδα επικοινωνίας του συμβούλου - καθηγητή προς τον φοιτητή!

Με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης, που επικροτούσε τη νέα αύξηση δηλώνοντας, διά στόματος υπουργού Παιδείας, ότι «οι εργαζόμενοι φοιτητές πρέπει να πληρώνουν για τις σπουδές τους», η διοίκηση δίνει τον καλύτερό της εαυτό για να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Οχι μόνο δεν υπάρχει, επί της ουσίας, δημόσια και δωρεάν Παιδεία, αλλά εντείνονται οι ταξικοί φραγμοί και η εμπορευματοποίηση της Παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ