Τετάρτη 15 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Στο ΕΣΡ η μεταβίβαση του «Smart»

Επιβεβαιώνεται και από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης η μεταβίβαση του περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού «Smart» στον Ομιλο Αλαφούζου. Ηδη το συμβόλαιο της μεταβίβασης, όπως είπε χτες ο Ρ. Μορώνης, έχει φθάσει από την περασμένη βδομάδα στις υπηρεσίες του ΕΣΡ και στους ειδικούς επιστήμονες. Η μεταβίβαση όμως δεν έχει φθάσει ακόμη στην Ολομέλεια του ΕΣΡ, ενώ ο Ρ. Μορώνης ανέφερε ότι δε γνωρίζει ποιοι είναι οι νέοι μέτοχοι του τηλεοπτικού σταθμού.

Το ΕΣΡ χτες ενέκρινε μεταβίβαση μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού «EXTRA». Η μεταβίβαση που ήταν κάτω από το 2,5% έγινε από τον Αθανάσιο Ψυχάρη στους Γεωργία Λάιου, Γιάννη Δημητροκάλη και Ελένη Κουρή. Χτες επίσης η πλειοψηφία του ΕΣΡ απέρριψε αιτήματα των τηλεοπτικών σταθμών «ALPHA» για τοποθέτηση αναμεταδότη στο Ξεροχώρι Θεσσαλονίκης και του «Καναλιού 10» για τοποθέτηση αναμεταδότη στη Βάρη.

Από τη χτεσινή συνεδρίαση δεν έλειψαν και οι χορηγήσεις πιστοποιητικών διαφάνειας. Συγκεκριμένα, χορηγήθηκε για λογαριασμό της «Αττικό Μετρό» πιστοποιητικό στην Κοινοπραξία «Ακτωρ» και «Καλογρίτσας ΑΕ» για επέκταση του σταθμού μετρό Αγίου Αντωνίου. Το έργο ανέρχεται σε 2 εκατ. 51 χιλ. ευρώ. Το πιστοποιητικό χορηγήθηκε ομόφωνα. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι από την Ολομέλεια απουσίαζαν ο αντιπρόεδρος Δ. Χαραλάμπης και το μέλος Γιάννης Παπακώστας.

Το δεύτερο πιστοποιητικό δόθηκε στην «Intracom» για την «Κοινωνία Πληροφορίας ΑΕ». Αφορά προσαρμογή εφαρμογής και υποστήριξης της λειτουργίας πιλοτικού πληροφοριακού συστήματος της ΣΔΟΕ. Το έργο ανέρχεται σε 493.000 ευρώ. Το πιστοποιητικό χορηγήθηκε με ψήφους 3 υπέρ και δύο κατά. Μειοψήφησαν η Ιρις Αυδή, λόγω του ότι θεωρεί εικονική τη μεταβίβαση του «Flash» και ο Ροδόλφος Μορώνης που έχει εκφράσει την άποψη για το «Magic», θεωρώντας εικονική τη μεταβίβαση των μετοχών του Πέτρου Κόκκαλη στον Γ. Μόραλη.

Ομόφωνα χορηγήθηκε πιστοποιητικό για έργο της ΔΕΗ στην εταιρία «Αλκαίος ΑΤΕ». Το έργο ύψους 606.000 ευρώ έχει σχέση με οικοδομικές εργασίες σε υποσταθμούς της Καλλιθέας, του Πειραιά και της Ελευσίνας.

Ο «Ρ» έθεσε χτες και πάλι το θέμα της πολυφωνίας σε σχέση με τον έλεγχο που οφείλει ν' ασκεί το ΕΣΡ, από τη στιγμή που οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί εξακολουθούν στα κεντρικά δελτία ειδήσεων να «εξαφανίζουν» τις θέσεις και απόψεις του ΚΚΕ και άλλων μικρών κομμάτων. Τη στιγμή μάλιστα που επιδεινώνεται η κατάσταση στους εργασιακούς χώρους. Ο Ρ. Μορώνης απάντησε ότι οι ειδήσεις καταγράφονται καθημερινά και πως το ΕΣΡ θα δει και πάλι το ζήτημα της πολιτικής πολυφωνίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ