Σάββατο 11 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ε, έτσι δε γίνεται

Για μια νέα καμπάνια υπέρ των μεταμοσχεύσεων μετά το θάνατο του 12χρονου Δημήτρη Καρίτσα μίλησε ο υπουργός Υγείας Ν. Κακλαμάνης και ευχήθηκε μέσα απ' τον πόνο «να έβγαινε ένα καλό».

To... καλό βέβαια δεν άργησε να έρθει απ' το υπουργείο Υγείας. Τέσσερις μέρες μετά τις δηλώσεις αυτές πολίτες που προσήλθαν σε δημόσια νοσοκομεία ευαισθητοποιημένοι από την έκκληση ενός πατέρα να βρεθεί δότης μυελού των οστών για την 26χρονη κόρη του που πάσχει από λέμφωμα, κλήθηκαν να πληρώσουν 400 ευρώ για να γίνει η ταυτοποίηση του αίματος! Το ίδιο συνέβη πέρυσι σε εθελοντές που πρόσφεραν μυελό των οστών για να σωθούν δυο παιδιά που χρειάζονταν μεταμόσχευση. Τότε, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι οι «εθελοντές δότες δεν έχουν καμιά οικονομική επιβάρυνση» (2.6.2004). Η κυβέρνηση της ΝΔ όμως διατήρησε το χαράτσι και έτσι για την 26χρονη χρειάστηκε η εκ των υστέρων παρέμβαση του υφυπουργού Υγείας, ώστε να καλυφθεί το κόστος κατ' εξαίρεση από το υπουργείο και να γίνουν δωρεάν εξετάσεις στο «Γ. Γεννηματάς» στην Αθήνα και το «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης.

Με άλλα λόγια, μόνο φιλική δεν είναι η πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας προς την εθελοντική προσφορά. Μήπως κάνει και γι' αυτό καμπάνια ο κ. υπουργός..;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ