Παρασκευή 3 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΚΗ «ΣΕΪΛΟΡ»
Ερωτήματα γεννάει η τρίτη αναβολή

Αναβλήθηκε χτες για τρίτη φορά η δίκη του εγκλήματος που διέπραξαν οι εφοπλιστές και τα τσιράκια τους στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, όταν στις 20 Οκτώβρη του 2001 έκαψαν ζωντανούς μέσα στο γκαζωμένο τάνκι του δεξαμενόπλοιου «ΣΕΪΛΟΡ» 5 μεταλλεργάτες. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης λόγω ωραρίου. Είναι η δεύτερη φορά που η δίκη αναβάλλεται για τον ίδιο λόγο, ενώ η πρώτη αναβολή είχε δοθεί λόγω κωλύματος ενός από τους δικηγόρους.

Να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη αναβολή, από την έδρα είχε δοθεί η δέσμευση για χτες, ότι η σειρά της δίκης θα ήταν τέτοια, ώστε να μη δημιουργηθεί ξανά πρόβλημα. Ωστόσο, με ευθύνη του προϊστάμενου Εισαγγελίας Πειραιά, καθώς είναι αυτός που καθορίζει τη σειρά των υποθέσεων, η δίκη του ΣΕΪΛΟΡ όχι μόνον είχε στο πινάκιο τον αριθμό 12, αλλά και οι υποθέσεις που είχε κανονιστεί να προηγηθούν ήταν ιδιαίτερα σοβαρές...

Δικηγορικοί κύκλοι κάνουν λόγο για μεθόδευση, προκειμένου να σβήσουν σταδιακά οι μνήμες και να πέσει η υπόθεση στα «μαλακά». Και αυτό γιατί με τη συγκεκριμένη δίκη και προκειμένου να «βγουν λάδι» οι εφοπλιστές και το κύκλωμά τους στη Ζώνη, τσουβαλιάζονται θύτες και θύματα. Ταυτόχρονα, επιχειρείται η ποινικοποίηση της λειτουργίας των μεικτών Επιτροπών για την τήρηση των μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στα επισκευαζόμενα πλοία.

Ετσι, στο εδώλιο του κατηγορουμένου, έχουν κληθεί να καθίσουν οι 4 εργαζόμενοι που συμμετείχαν στη μεικτή Επιτροπή και μαζί τους ο πλοιοκτήτης Κούλουδρος, οι εργολάβοι και ο χημικός Ναυτιλίας Β. Παπαδόπουλος - καθαρά άνθρωπος των εφοπλιστών - και ο τεχνικός Ασφαλείας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ