Σάββατο 28 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ενωμένοι αγωνιστικά οι καλλιτέχνες

Στο δρόμο του αγώνα και οι καλλιτέχνες, στις 13 του Ιούνη, στις 12 το μεσημέρι, στην Ομόνοια

«Τα πολιτιστικά πράγματα χειροτερεύουν». Αυτό διαπίστωσαν όλοι οι εκπρόσωποι των Σωματείων-μελών της ΠΟΘΑ και συνεργαζόμενων φορέων σε συνάντηση, κατά την οποία συζητήθηκαν τα πολλά και χρόνια προβλήματα που απασχολούν όλους τους κλάδους των καλλιτεχνών. Τα θέματα που συζητήθηκαν είναι: Η εμπορευματοποίηση του πολιτισμού, τα ελάχιστα χρήματα που δίνονται για τον πολιτισμό, η καλλιτεχνική παιδεία και τα προβλήματα των νέων καλλιτεχνών και σπουδαστών, το Ασφαλιστικό, η κρίση στον κινηματογράφο και οι συμβάσεις στην ΕΡΤ.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε κοινή αγωνιστική κινητοποίηση, αφού μέχρι σήμερα η πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς ούτε στα υπομνήματα έδωσαν απάντηση, ούτε συναντήσεις για διάλογο υπήρξαν. Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί κοινή εκδήλωση-συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13 του Ιούνη στην Ομόνοια, στις 12 το μεσημέρι και στη συνέχεια πορεία στη Βουλή προκειμένου να επιδοθεί το ψήφισμα με τις θέσεις για τον πολιτισμό σε όλα τα κόμματα.

Επίσης, καλούν όλα τα ΔΣ να προχωρήσουν σε έκτακτες συνεδριάσεις με το θέμα αυτό και αν είναι δυνατόν να συγκληθούν και Γενικές Συνελεύσεις ώστε να επεξεργαστούν τις θέσεις τους για τα γενικά και κλαδικά αιτήματα.

Τέλος, ζητούν τη συμπαράσταση από όλους τους εργαζόμενους γιατί ο Πολιτισμός αφορά όλους.

Εκτός από τη συγκεκριμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας, όμως, θα υπάρξει κλιμάκωση των αγώνων όλων των καλλιτεχνών καθώς «οι αυταπάτες τελείωσαν», όπως καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΘΑ. «Ο μοναχικός κλαδικός δρόμος δεν οδηγεί πουθενά, ούτε σε μπαλώματα. Μόνο ενωμένοι και αποφασισμένοι θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και θα υπερασπίσουμε τον Πολιτισμό, γιατί ο Πολιτισμός δεν είναι εμπόρευμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ