Κυριακή 28 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
Γκραν Πρι Ευρώπης
Νίκησε και τη βροχή ο Σουμάχερ

Χορεύοντας στην βροχή για τον Μ. Σουμάχερ, αφού ο Γερμανός αποδείχτηκε ασυναγώνιστος για άλλη μια φορά σε βρεγμένη πίστα

Associated Press

Χορεύοντας στην βροχή για τον Μ. Σουμάχερ, αφού ο Γερμανός αποδείχτηκε ασυναγώνιστος για άλλη μια φορά σε βρεγμένη πίστα
Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται. Ο Μίχαελ Σουμάχερ έχει επανειλημμένα αποδείξει ότι τα καταφέρνει μια χαρά στα δύσκολα. Στο βρεγμένο Νίρμπουργκρινγκ, ο Γερμανός πρωταθλητής έδειξε για ακόμη μια φορά ότι είναι ο καλύτερος στο ολισθηρό οδόστρωμα, εκεί όπου οι ιπποδυνάμεις υποκλίνονται στο ταλέντο.

Στην εκκίνηση ο Ντέιβιντ Κούλθαρντ δεν κατάφερε να κρατήσει την πρώτη θέση που κέρδισε στα δοκιμαστικά. Ο Μίκα Χάκινεν με εκπληκτικό τρόπο πέρασε από την τρίτη στην πρώτη θέση με το Σουμάχερ κολλημένο πίσω του. Η βροχή που όλοι περίμεναν δεν άργησε και τότε άλλαξε και η ροή του αγώνα. Ο Σουμάχερ πέρασε υποδειγματικά και με ένα ρεσιτάλ οδήγησης απομακρύνθηκε από τον Χάκινεν που προσπάθησε να μείνει κοντά ελπίζοντας σε κάποια στραβοτιμονιά του Γερμανού.

Ούτε ο Σουμάχερ ούτε η Φεράρι όμως, δεν έκαναν λάθος. Ο Γερμανός αν και καθυστέρησε αρκετά στο δεύτερο πιτ - στοπ, αφού αποφασίστηκε να φορτώσει καύσιμα ώστε να κρατήσουν μέχρι τέλους, κατάφερε να ξαναμπεί στην πίστα πριν τον Χάκινεν με αποτέλεσμα να τρέξει προς τη νίκη ανενόχλητος. Ο Γερμανός κατάφερε έτσι να φθάσει στην 4η φετινή του νίκη ξεφεύγοντας του Χάκινεν με 18 βαθμούς. Ο Σουμάχερ που βρίσκεται πιο κοντά σε μια κατάκτηση τίτλου με τη Φεράρι, έχει ένα ακόμη κίνητρο. Ο πλέον πολυνίκης πιλότος, ο Αλέν Προστ, έχει πετύχει μόλις 12 πρωτιές περισσότερες. Ο Σουμάχερ έχει ήδη αρχίσει να καλοβλέπει την άνοδό του στο θρόνο της ιστορίας των γκραν πρι.

Συγκλονιστική ήταν και η μάχη μεταξύ Κούλθαρντ και Μπαρικέλο. Ο Βραζιλιάνος πίεσε όσο μπορούσε αλλά ο λεοντόκαρδος Βρετανός άντεξε και τελικά ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου. Την εξάδα, με ένα γύρο διαφορά από τους πρώτους, συμπλήρωσαν οι Φιζικέλα και Ντε λα Ρόσα. Εκτός της μάχης των οδηγών, μαίνεται και η μάχη των εργοστασίων όπου η Φεράρι προηγείται με 10 βαθμούς διαφορά της Μακλάρεν - Μερσέντες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ