Παρασκευή 6 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ
Διεκδικούν κάλυψη των υγειονομικών αναγκών
  • Σήμερα η συγκέντρωση στο Πανικάρειο νοσοκομείο
  • Με παρέμβαση του υπουργού Υγείας ανακλήθηκε η απόφαση για τη διακοπή της σύμβασης του επικουρικού γιατρού

Την απόφασή τους να διεκδικήσουν κάλυψη των υγειονομικών αναγκών στα νησιά θα διαδηλώσουν και σήμερα οι κάτοικοι της Ικαρίας και των Φούρνων με συγκέντρωση που θα γίνει έξω απ' το Πανικάρειο νοσοκομείο, στις 11 π.μ.

Τη σημερινή συγκέντρωση οργανώνει η Επιτροπή Αγώνα για την Ικαρία και τους Φούρνους και έρχεται ως συνέχεια της προχτεσινής κινητοποίησης. Η Επιτροπή Αγώνα είχε προγραμματίσει απ' τις 19/4/2005 άνοδο στην Αθήνα για να κάνει την επόμενη Δευτέρα παράσταση στο υπουργείο Υγείας για την υγειονομική εγκατάλειψη των νησιών.

Ωστόσο, όμως, στο μεσοδιάστημα προέκυψε η απόφαση του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανικάρειου νοσοκομείου για τη διακοπή της σύμβασης του επικουρικού γιατρού Μ. Τσιχλάκη, επειδή ο γιατρός διαμαρτυρήθηκε για την έλλειψη αναισθησιολογικού μηχανήματος.

Η μαχητική παρουσία του κόσμου στην προχτεσινή συγκέντρωση έφερε αποτέλεσμα. Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν χτες στο νησί, ο υπουργός Υγείας Ν. Κακλαμάνης επικοινώνησε με τον ίδιο το γιατρό και του είπε ότι θα ανακληθεί η απόφαση για τη διακοπή της σύμβασής του. Πάντως, επισήμως ο Ν. Κακλαμάνης δήλωσε χτες στους δημοσιογράφους: «Τη Δευτέρα θα συναντηθώ με εκπροσώπους από το νησί της Ικαρίας και τον διοικητή του νοσοκομείου. Αυτά τα πράγματα λύνονται με διάλογο και συναίνεση και όχι με οξύτητες».

«Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα, αλλά αγαθό και κοινωνικό δικαίωμα, που δικαιούνται οι Ικαριώτες και Φουρνιώτες», τονίζει η Επιτροπή Αγώνα και μεταξύ των άλλων διεκδικεί την άμεση προμήθεια νέου εξοπλισμού του χειρουργείου και την πλήρη και ασφαλή λειτουργία της χειρουργικής κλινικής, καθώς και όλων των άλλων απαραίτητων για το νοσοκομείο κλινικών.

Τέλος, η Επιτροπή Αγώνα διεκδικεί την πλήρωση των κενών θέσεων, με μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ώστε να μην επαναληφθούν οι διοικητικές αυθαιρεσίες όπως εκδηλώθηκαν στην περίπτωση του επικουρικού γιατρού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ