Παρασκευή 6 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ
Νέα παραπομπή δικαστικού

Με την κατηγορία της υπηρεσιακής ανεπάρκειας και σοβαρής έλλειψης ήθους παραπέμπεται στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης, η πρωτοδίκης Ασπασία Μπαστά, η οποία φέρεται επίσης ως συνεργαζόμενη με την Αντωνία Ηλία σε υποθέσεις του Ιάκωβου Γιοσάκη. Είναι η 8η δικαστική λειτουργός που παραπέμπεται για οριστική απόλυση.

Συγκεκριμένα της αποδίδονται καθυστερήσεις στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων από τα πρώτα χρόνια της δικαστικής της σταδιοδρομίας, ενώ φέρεται να πλαστογράφησε την υπογραφή της προέδρου του τμήματος που υπηρετούσε στο Πρωτοδικείο Αθηνών, προκειμένου να δημοσιεύσει αποφάσεις που είχε καθυστερήσει.

Τέλος, κατηγορείται ότι σε συνεργασία με την Αντωνία Ηλία έκανε αντικαταστάσεις συναδέλφων της προκειμένου να δικάσει υποθέσεις του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη, στον τραπεζικό λογαριασμό του οποίου εμφανίζεται να κατέθεσε 3.000 ευρώ. Η ίδια υποστήριξε ότι κατέθεσε το ποσό αυτό, προκειμένου ο αρχιμανδρίτης να τελέσει μνημόσυνο σε συγγενικό της πρόσωπο. Κατά τις καταθέσεις της όμως στα εισαγγελικά και στα πειθαρχικά όργανα του Αρείου Πάγου, η Μπαστά έδωσε διαφορετικές αιτιολογίες για το λόγο κατάθεσης του παραπάνω ποσού.

Στο μεταξύ σήμερα αναμένεται να καταθέσει στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργο Σανιδά, η πρώην ανακρίτρια Αντωνία Ηλία στο πλαίσιο της έρευνας για το παραδικαστικό κύκλωμα, ως ύποπτη για δωροδοκία και συμμετοχή σε συμμορία. Υπενθυμίζουμε ότι ήδη έχει πάρει δύο φορές προθεσμία, όμως δεν έχει καταθέσει.

Σε περίπτωση που η πρώην ανακρίτρια δεν εμφανιστεί στον Αρειο Πάγο, τότε η δικογραφία θα κλείσει και θα διαβιβαστεί από τον Γ. Σανιδά στην εισαγγελία εφετών για την άσκηση διώξεων.

  • Ποινική δίωξη για μη υποβολή δηλώσεων «πόθεν έσχες» ασκήθηκε στο ζεύγος των εφετών Αθηνών Νίκου Τσαμούρη και Μαρίας Καραγιάννη, ενώ διερευνούνται από τον Αρειο Πάγο καταγγελίες σε βάρος τους για πλουτισμό που δε δικαιολογείται από το οικογενειακό τους εισόδημα.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ