Παρασκευή 15 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
Κοινά συλλαλητήρια για τα δικαιώματά τους

Στις 18 Απρίλη 2005 οι κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Στιγμιότυπο από πρόσφατη κινητοποίηση των ΕΒΕ στη Φθιώτιδα

Eurokinissi

Στιγμιότυπο από πρόσφατη κινητοποίηση των ΕΒΕ στη Φθιώτιδα
Κοινό αγωνιστικό μέτωπο αντιπαραθέτουν οι εμποροϋπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι όλης της χώρας, στη συντονισμένη επίθεση κυβέρνησης και εμπορικού κεφαλαίου στα δικαιώματά τους με την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και την κατάργηση της αργίας της Κυριακής. Με κοινά συλλαλητήρια που διοργανώνουν στις 18 Απρίλη, προβάλλουν και διεκδικούν τα δικά τους αιτήματα, που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους.

Ηδη έχουν αποφασιστεί κοινά συλλαλητήρια στις 18 Απρίλη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Συγκεκριμένα, στην Αθήνα, κοινή συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος στις 6 μ.μ. οργανώνουν ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και επιχειρησιακά σωματεία του εμπορίου, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας και φορείς των αυτοαπασχολουμένων και μικρεμπόρων.

Στη Θεσσαλονίκη, γίνεται συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, με πρωτοβουλία της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ΕΒΕ Θεσσαλονίκης.

Στον Πειραιά, πραγματοποιούνται δύο συγκεντρώσεις. Η μία στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Λουδοβίκου στον Ηλεκτρικό Σταθμό και η άλλη την ίδια ώρα στην πλατεία Ελευθερίας της οδού Ταξιαρχών στον Κορυδαλλό. Τις συγκεντρώσεις διοργανώνουν η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα που συγκρότησαν ΕΒΕ της πόλης.

Εμποροϋπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι διοργανώνουν κοινά συλλαλητήρια και σε άλλες πόλεις:

- Στην Αλεξανδρούπολη, στις 7.30 μ.μ. έξω από το Δημαρχείο. Στη Κοζάνη, στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

- Στη Λάρισα, στις 8.30 μ.μ., στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

- Στην Πάτρα, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

- Στη Φθιώτιδα, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Πάρκου.

- Στα Χανιά, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 7 μ.μ.

- Στο Λαύριο, διοργανώνεται πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα από την πλατεία Μεταλλωρύχων.

Την απόφασή τους να κλιμακώσουν τον αγώνα κατά της απελευθέρωσης του ωραρίου, που προωθεί η κυβέρνηση, διαμήνυσαν οι εμποροϋπάλληλοι της Μαγνησίας στη χτεσινοβραδινή συγκέντρωση - συζήτηση που έγινε στο εμπορικό κέντρο του Βόλου, με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Υπαλλήλων Σούπερ Μάρκετ του νομού και της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Αποφάσεις για τη μορφή των κινητοποιήσεων θα ληφθούν τις προσεχείς μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ