Κυβέρνηση, αντιπολίτευση και πλειοψηφία της ΓΣΕΕ είπαν ομόφωνα «ναι» στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση
Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι αρνούνται να συναινέσουν σε έναν "διάλογο" με προειλημμένες αποφάσεις |
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλος, ο υφυπουργός Απασχόλησης Ν. Αγγελόπουλος και ο υπεύθυνος του Τομέα Κοινωνικών Υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος, συμφώνησαν στην έναρξη «διαλόγου», γιατί διαπίστωσαν προβλήματα σε σχέση με τη βιωσιμότητα του ΙΚΑ αλλά και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων, τα χαμηλά εισοδήματα των εργαζομένων και τις ανισότητες του συστήματος!
Οι εκπρόσωποι του δικομματισμού και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δεν παρέλειψαν να ευλογήσουν και τα αντιασφαλιστικά κατορθώματα των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ο Χρ. Πολυζωγόπουλος, όπως και ο Ελ. Βενιζέλος στην προσπάθειά τους να σύρουν ξανά τους εργαζόμενους στο διάλογο της απάτης και των προειλημμένων αποφάσεων, εξήραν τον αντιασφαλιστικό νόμο 3029/2002 (νόμος «Ρέππα»), ο οποίος υποτίθεται ότι θα έλυνε το ασφαλιστικό. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο υφυπουργός Ν. Αγγελόπουλος ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε το νόμο Ρέππα αλλά και τον αντιασφαλιστικό νόμο της ΝΔ 2084/92 (γνωστό ως νόμο «Σιούφα») ως «σημαντικά ορόσημα» για τη βιωσιμότητα της Κοινωνικής Ασφάλισης!
«Τα χαρτιά και σήμερα είναι "σημαδεμένα"», κατήγγειλε ο Θ. Κακκαβάς εκ μέρους του ΚΚΕ, μιλώντας χτες στο συνέδριο και τόνισε ότι οι απαράδεκτες συντάξεις, οι μισθοί της πείνας και τα προβλήματα στο σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης, είναι τα αποτελέσματα των αντιασφαλιστικών νόμων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Υπογράμμισε ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ προσπαθεί να αποκοιμήσει τους εργαζόμενους με την επαναφορά της πρότασης για «εθνική κοινωνική συμφωνία» την οποία αποδέχτηκε και ο ΣΕΒ. «Να είναι καθαρό επίσης - συνέχισε - ότι ένας υπόγειος αλλά "ανοιχτός" διάλογος έχει αρχίσει. Οι εργαζόμενοι οδηγούνται ξανά σε ένα "διάλογο" με προειλημμένες αποφάσεις».