Παρασκευή 8 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Απροστάτευτοι οι ερασιτέχνες αθλητές

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που κατατίθενται στην αρμόδια Διακομματική Επιτροπή της Βουλής

Σοβαρά κινδυνεύει η υγεία όσων ασχολούνται ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο, από την αδιαφορία των εκάστοτε κυβερνώντων, στο να λαμβάνουν μέτρα για τον έλεγχο της κατάστασης της υγείας των αθλουμένων. Αυτό προέκυψε από τη συζήτηση που έγινε χτες στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά «τις εγγυήσεις διαφάνειας στον αθλητισμό» και ασχολείται με το ντόπινγκ και την υγιεινή των αθλητών.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί γενικότερα στον αθλητισμό, είναι και αυτό που δήλωσε στην Επιτροπή η πρόεδρος των Ελλήνων Ολυμπιονικών, Νίκη Μπακογιάννη. Προκαλώντας την έκπληξη των βουλευτών δήλωσε ότι, η ίδια, ενώ ήταν πρωταθλήτρια με μεγάλες επιδόσεις, δεν είχε κάνει ποτέ ιατρικές εξετάσεις, παρά μόνο όταν έμεινε έγκυος!

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), Β. Γκαγκάτσης, είπε ότι σήμερα στην Ελλάδα ασχολούνται ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο περίπου 400.000 άτομα και από αυτά ούτε το 10% δεν έχει εξεταστεί από γιατρούς, για να διαπιστωθεί εάν πάσχουν από κάποια ασθένεια. Ο Β. Γκαγκάτσης είπε ακόμα ότι εκδίδονται δελτία συμμετοχής σε αθλητές χωρίς να έχει προηγηθεί ο απαραίτητος ιατρικός έλεγχος και ανακοίνωσε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν σημειωθεί εννιά θάνατοι αθλητών. Από αυτούς, ανέφερε, οι επτά οφείλονταν στο ότι οι αθλητές αυτοί δεν είχαν κάνει προληπτική ιατρική εξέταση.

Εκ μέρους του ΠΣΑΤ (αθλητικογράφοι) ο πρόεδρός του, Γ. Θεοδωρακόπουλος, κατήγγειλε ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις δίνονται κατά προτεραιότητα στους επαγγελματίες αθλητές και τους συλλόγους τους, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν δυσκολίες όλοι οι υπόλοιποι πολίτες που θέλουν να αθληθούν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ