Πέμπτη 31 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Το Βερολίνο στην Αθήνα»

Κινηματογραφική «Μπερλινάρε» στην Αθήνα
Κινηματογραφική «Μπερλινάρε» στην Αθήνα
«Το Βερολίνο στην Αθήνα» τιτλοφορείται το φεστιβάλ (κινηματογραφικό, θεατρικό, μουσικό, εικαστικό) που θα πραγματοποιηθεί (1-23/4) σε διάφορους χώρους της Αθήνας, δίνοντας την ευκαιρία να πάρουμε μερικές «γεύσεις» βερολινέζικου πολιτισμού. Λ.χ. από το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βερολίνου (το σημαντικότερο σήμερα, διεθνώς). Εμπνευστής του φεστιβάλ είναι η πολιτιστική εταιρία «Cultural Action» και πραγματοποιείται, υπό την αιγίδα του δήμου Αθηναίων, με την υποστήριξη του δήμου Βερολίνου, του Οργανισμού Τουρισμού Βερολίνου, του Διεθνούς Κινηματογράφου Βερολίνου, του «Est Side Galery», και άλλων βερολινέζικων οργανισμών, καθώς και του Ινστιτούτου «Γκαίτε» στην Αθήνα, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της ΕΡΤ, η οποία ευελπιστεί να υπάρξει στο μέλλον αντίστοιχο φεστιβάλ «Η Αθήνα στο Βερολίνο». Οι εκδηλώσεις θα στεγαστούν στους χώρους «Club 22», «BIOS», και στους κινηματογράφους «Μικρόκοσμος» και «Τριανόν», στο «Multi 22» (Ερμού 116) και «Γκαίτε».

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, οι οργανωτές του φεστιβάλ αναφέρθηκαν στην ποικιλία των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων:

Κινηματογράφος: Από 1-7/4 στους κινηματογράφους «Τριανόν» και «Μικρόκοσμος» θα προβληθεί ένα «Πανόραμα» ταινιών με τις καλύτερες του Φεστιβάλ Βερολίνου τα τελευταία χρόνια, και του φετινού, και σε μεταμεσονύκτιες προβολές οι ταινίες που απέσπασαν τα βραβεία «Tredy».

Θέατρο: 8-18/4 στο «ΒΙΟS» (Πειραιώς 84, 210.3425.335) θα παρουσιαστεί αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στο 90 χρόνια του φημισμένου βερολινέζικου θεάτρου «VOLKSBUEHNE», με προβολές αποσπασμάτων παραστάσεων, αφίσες και προγράμματα. Στις 18 και 19/4 (9 μ.μ.) θα παιχτούν τα μπρεχτικά μονόπρακτα «Συνομιλίες φυγάδων» και «Το αλφαβητάρι του πολέμου», με ζωντανή μουσική και τραγούδια. Στις 10 και 11/4 θα παιχτεί μια πρωτότυπη παράσταση μιμικής.

Μουσική: 1/4 στο «Club 22» αφιέρωμα στη μουσική της δεκαετίας του 1980. Από 8-14/4, στο «BIOS» αφιέρωμα στα γυναικεία συγκροτήματα της βερολινέζικης αντεργκράουντ μουσικής.

Θέατρο - Καμπαρέ: Στο «Club 22», στις 13-14/4 τρεις γυναικείες φωνές και ένας βιρτουόζος πιανίστας θα παρουσιάσουν ένα μουσικοθεατρικό θέαμα. Στον ίδιο χώρο στις 20-21/4 η γοητευτική υψίφωνος, ηθοποιός και χορεύτρια Shequida θα παρουσιάσει ένα θέαμα όπερας - καμπαρέ. Επίσης στον ίδιο χώρο στις 22-23/4 θα δοθεί πάρτι με φημισμένους dj's.

Τέλος, στο «Γκαίτε» παρουσιάζεται εικαστική έκθεση «East Side Gallery».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ