Πέμπτη 31 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΦΥΛΑΚΕΣ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ»: Χωρίς δουλιά θα μείνουν με το έμπα του Απρίλη δεκάδες εργαζόμενοι του «Δημοκρίτειου» Πανεπιστημίου Θράκης που απασχολούνται μέσω εργολάβων στην υπηρεσία φύλαξης του Ιδρύματος σε Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Κομοτηνή και Ξάνθη. Οπως ανακοίνωσε η πρυτανεία του ΔΠΘ, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης του Ιδρύματος δε θα ανανεώσει τις συμβάσεις που λήγουν σήμερα Πέμπτη 31 Μάρτη, ενώ το επόμενο διάστημα θα συρρικνώσει στο ελάχιστο και τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούνται επίσης μέσω εργολάβων στις υπηρεσίες καθαριότητας και συντήρησης. Χτες το πρωί οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Πρυτανεία στην Κομοτηνή και τις επόμενες ημέρες ετοιμάζονται να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ: Χρειάστηκε η χτεσινή επιτόπια παρέμβαση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και του Συνδικάτου Οικοδόμων Μεγάρων για να αποσπάσουν οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο της «Motor Oil» στην Κόρινθο τη δέσμευση της εργοδοσίας ότι θα πληρωθούν μέχρι τη Δευτέρα. Ο υπεργολάβος τούς παρακρατά τα μεροκάματα από τον περασμένο Γενάρη και τις τελευταίες μέρες οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, την οποία δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν μέχρι να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα.

«ΕΜΠΕΔΟΣ»: Εξι μήνες απλήρωτοι συμπληρώνουν οι εργαζόμενοι στην εταιρία «Εμπεδος», η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή του νέου κτιρίου του Νοσοκομείου Βόλου. Η εταιρία, επικαλούμενη οικονομικά προβλήματα, καθυστερεί την καταβολή των δεδουλευμένων στους 14 εργαζόμενους - έφτασε να χρωστάει περισσότερα από 9.000 ευρώ στον καθένα - με αποτέλεσμα να καθυστερεί και η ολοκλήρωση των έργων για το νοσοκομείο. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και προχτές 3 από τους εργαζόμενους ανέβηκαν στην ταράτσα της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου για να διαμαρτυρηθούν.

ΔΑΣΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: «Πάγωσαν» χτες για τέσσερις ώρες οι δασικές υπηρεσίες της χώρας εξαιτίας της τετράωρης στάσης εργασίας που πραγματοποίησαν οι δασικοί υπάλληλοι, διαμαρτυρόμενοι για την καταστροφική για τα δάση και το φυσικό περιβάλλον της χώρας εφαρμοζόμενη πολιτική. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν κατήγγειλαν το δασοκτόνο νόμο 3208/2003 του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο εφαρμόζει σήμερα απαρέγκλιτα η κυβέρνηση της ΝΔ. Οι δασικοί υπάλληλοι ζητούν να τους καταβληθεί άμεσα το επίδομα ειδικών συνθηκών, το οποίο καταργήθηκε το 1997, παρ' όλο που το Συμβούλιο της Επικρατείας με την απόφαση 1202/2003 έκρινε την κατάργηση του επιδόματος αυτού αντισυνταγματική, ανίσχυρη και ανεφάρμοστη.

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ: Τετράωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από τη Βουλή στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιεί σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Συμβασιούχων (ΠΟΕΙΔΔ). Την ίδια ώρα στην Ολομέλεια της Βουλής θα συζητηθεί η πρόταση νόμου των συμβιβασμένων πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τους συμβασιούχους που κάθε άλλο παρά ικανοποιεί το αίτημα για μόνιμη και σταθερή εργασία όλων των εργαζομένων. Αντιθέτως, όπως και τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα της ΝΔ, η πρόταση νόμου θέτει κριτήρια που στερούν το δικαίωμα στην εργασία από τη συντριπτική πλειοψηφία των συμβασιούχων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ