Τετάρτη 23 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ανοιξιάτικες πρεμιέρες

Η Καλλιτεχνική Ομάδα «Persona» παρουσιάζει, στη Μαύρη Σκηνή του θεάτρου «Δίπυλον», την παράσταση «Προ των πυλών», βασισμένη στα έργα: «Coram Populo» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ (μετάφραση: Φρειδερίκη Σιδηροπούλου), «Η Κρυστάλλινη Αράχνη», της Madame Rachilde (μετάφραση: Αθηνά Ελένη Στούρνα) και «Ο Οδοιπόρος», του Valerii Briusov (μετάφραση: Φρειδερίκη Σιδηροπούλου). Η σκηνοθεσία είναι της Αύρας Σιδηροπούλου, τα κοστούμια της Αθηνάς Ελένης Στούρνα και η μουσική σύνθεση των Πέτρου Φραγκίστα και Κώστα Μαντζώρου. Παίζουν: Γεωργία Γεωργάκη, Γιώργος Γιανναράκος, Μιχάλης Ζαμπούνης, Σπύρος Ζουπάνος, Στέργιος Ιωάννου, Αγγελική Λεμονή, Εφη Μεταγγιτσινού, Σπύρος Στρεμμένος, Γιούλη Χατζηαγγελόγλου. Συμμετέχει η μεσόφωνος Κόριννα Λατέλη.

  • Από τις 27/3 και για δέκα συνεχόμενες παραστάσεις η Ελένη Κουλουριώτη και ο Αλκης Κόλλιας παρουσιάζουν, πίσω απ' τη σκηνή του Θεάτρου «Κάτω από τη γέφυρα», τη μουσική παράσταση «Μίλα μου...». Μια παράσταση βασισμένη στο μονόλογο «Ο ωραίος αδιάφορος», που γράφτηκε για την Εντίθ Πιάφ, από τον Ζαν Κοκτό. Μια τραγουδίστρια κι ένας συνθέτης, ένα ζευγάρι απ' ...τη ζωή... στη σκηνή. Το πρόβλημα; Δε μιλάνε πια μεταξύ τους. Κι όταν τα φώτα σβήνουν, χωρίς θεατές,... δίνουν τη δική τους παράσταση.
  • Μια παράσταση με τα έργα του Αντζελο Μπεόλκο (Ρουτζάντε ) «Ο απόμαχος» και «Μπιλόρα» σε σκηνοθεσία Carlo Formigoni, παρουσιάζεται στο θέατρο «Βαφείο», από Δευτέρα 28/3 και κάθε Δευτέρα. Παίζουν: Μαρίνος Μουζάκης, Ελισσαίος Βλάχος, Στέφανος Φίλος, Κωνσταντίνος Πουλής. Μετάφραση: Μιχάλης Τραΐτσης. Σκηνικά: Ruggero Valentini. Μάσκες: Renzo Antonello - Lisa Serio. Μουσική επένδυση: Στέφανος Φίλος. Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε στο πολιτιστικό φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λευκωσία (18/9/2004). Επίσης παρουσιάστηκε στην Απουλία της Ν. Ιταλίας και στο Ομμα Στούντιο στο Ηράκλειο Κρήτης. Η γραφή και η δομή των έργων του Αντζελο Μπεόλκο είναι ιδιόμορφη. Δε δεσμεύεται από την παράδοση αλλά αναπτύσσεται μέσα από το χαρακτήρα του συγγραφέα και από την πολιτική κατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ