Σάββατο 5 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Ξεχώρισαν άλματα, σπριντ

Την πρόκριση στον τελικό εξασφάλισε η Στέλλα Πιλάτου

Eurokinissi

Την πρόκριση στον τελικό εξασφάλισε η Στέλλα Πιλάτου
Μια πρόκριση σε τελικό, τρεις σε ημιτελικούς και μια απογοήτευση ήταν τα στοιχεία που συνέθεσαν το σκηνικό για την ελληνική αποστολή κατά την πρεμιέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου που διεξάγεται στη Μαδρίτη.

Συγκεκριμένα, η Στέλλα Πιλάτου στο τριπλούν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό χάρις στο τελευταίο της άλμα. Η αθλήτρια του ΟΦΗ κατέλαβε την τέταρτη θέση στο β' προκριματικό γκρουπ με επίδοση 6.44 και συνολικά πέρασε στον τελικό με την έβδομη επίδοση. Αντίθετα στο ίδιο αγώνισμα, η Παναγιώτα Κουτσιουμάρη, μένοντας μακριά από τον καλό της εαυτό αποκλείστηκε αφού με άλμα στα 6.19 κατέλαβε την 19η θέση

Εντυπωσιακή όμως ήταν η Γεωργία Κοκλώνη στα 60μ που κατέλαβε την πρώτη θέση στην τέταρτη προκριματική και με χρόνο 7.14, επίδοση που αποτελεί και νέο ατομικό ρεκόρ και εξασφάλισε το εισιτήριο για τα ημιτελικά (επρόκειτο να γίνουν χτες το βράδυ). Εκεί θα δώσει το «παρών» και η Μαρία Καρασταμάτη που λίγο νωρίτερα (τρίτη προκριματική σειρά) τερμάτισε δεύτερη με χρόνο 7.25, αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση.

«Το μεγάλο μου πρόβλημα ήταν το άγχος. Ξέρω όμως ότι είμαι καλά και προχωρώ. Βασική αντίπαλος είναι η Γκιβάρ. Στον τελικό όλα παίζονται, αλλά πρώτα υπάρχει ο ημιτελικός», δήλωσε μετά την προσπάθειά της η Γεωργία Κοκλώνη. Οσο για τη δεύτερη ελληνική παρουσία στα ημιτελικά των 60μ Μαρία Καρασταμάτη τόνισε από την πλευρά της: «Δεν ήμουν καλή στα πρώτα βήματα, αλλά το βασικό είναι ότι πέρασα. Εχουμε αρκετές κούρσες και την ευκαιρία να διορθώσουμε τα λάθη μας. Είμαι σε καλή κατάσταση και βασικός στόχος μου είναι η πρόκριση στον τελικό», τόνισε η Ελληνίδα σπρίντερ.

Επιτυχία όμως είχαμε και στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών αφού Ευθύμης Στεργιούλης πέρασε στους «16» τερματίζοντας τρίτος στη δεύτερη προκριματική σειρά με επίδοση 6.68 και χτες το βράδυ και αυτός θα διεκδικούσε την πρόκριση στο τελικό.

Αντίθετα ο Κώστας Ζαλαγκίτης, ο οποίος άνοιξε τις ελληνικές συμμετοχές, στα προκριματικά του τριπλούν έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό και με επίδοση στα 15,75μ περιορίστηκε στη 16η θέση, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τον τελικό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ