Πέμπτη 3 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ολοφάνερο το αδιέξοδο

Πάντως, όσοι δεν πείθονται ή δε θέλουν να πειστούν, από τα όσα αναφέρονται στο προηγούμενο σχόλιο, τους... αφιερώνουμε ένα μικρό απόσπασμα από την πρόσφατη κοινή συνεδρίαση των συμβουλίων πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης (ΣΑΠΕ και ΣΑΤΕ) του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ), το οποίο είναι χαρακτηριστικό του αδιεξόδου χαρακτήρα του κυβερνητικού «διαλόγου»:

-- Αρχικά θέλω να ξεκαθαρίσω ότι εγώ εδώ δεν εκπροσωπώ το πανεπιστήμιο, αφού δεν έχει συνεδριάσει η Σύγκλητος, αλλά ό,τι πω αποτελεί δικιά μου προσωπική άποψη... (πρύτανης Πανεπιστημίου Αιγαίου).

-- Προτείνω να ψηφίσει το σώμα, ως αίτημα προς την κυβέρνηση, ότι ζητάει τη σταδιακή εξισορρόπηση της χρηματοδότησης προς τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ... (εκπρόσωπος καθηγητών ΤΕΙ).

-- Αν τεθεί θέμα ψηφοφοριών, θα αναγκαστώ να αποχωρήσω. Εδώ είμαστε για να λέει ο καθένας τη γνώμη του... (εκπρόσωπος Πολυτεχνείου Κρήτης).

Και δε λέμε, έχουν τις δικές τους ευθύνες, όσοι πρυτάνεις ή εκπρόσωποι πανεπιστημίων και εκπαιδευτικών, δε βάζουν το μαχαίρι στο κόκαλο και δε λένε τα πράγματα με τ' όνομά τους, περιοριζόμενοι στα «δικά» τους προβλήματα, αλλά τις μεγαλύτερες και πρώτες ευθύνες έχει η κυβέρνηση. Πολύ περισσότερο, γιατί προωθεί συνειδητά τη συγκεκριμένη πολιτική και τακτική και, απλώς, αναζητά προσχήματα και συνενόχους, για την υλοποίησή της.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ