Σάββατο 26 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Διαδηλώνουν για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση

Διαδηλώσεις τη Δευτέρα 28 Φλεβάρη στην Αθήνα στις 11 π.μ. στα Προπύλαια, στη Θεσσαλονίκη στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Χημείου και σε πολλές άλλες πόλεις

«Το μέλλον μας στα χέρια μας, ο διάλογός τους στα σκουπίδια». Για άλλη μια φορά, μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές θα διαδηλώσουν, την ημέρα που ξεκινάει ο στημένος διάλογος της κυβέρνησης, διεκδικώντας δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Τη Δευτέρα, 28 Φλεβάρη, που συνεδριάζουν από κοινού τα Συμβούλια Ανώτατης Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην Αθήνα, στις 11 το πρωί, στα Προπύλαια. Κάλεσμα στην κινητοποίηση απευθύνουν το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας και τα Πανελλαδικά Συντονιστικά των ΑΕΙ και των ΤΕΙ.

Καθημερινά πληθαίνει ο αριθμός των σχολείων που αγκαλιάζουν το ψήφισμα του Συντονιστικού και αποφασίζουν για συμμετοχή στο συλλαλητήριο. Ωστόσο και αυτή τη φορά, δεν έλειψαν τα κρούσματα αυταρχισμού. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σε Γυμνάσιο του Αλίμου, όταν ο διευθυντής απείλησε μαθήτρια, επειδή μοίραζε ανακοινώσεις του Συντονιστικού και αμέσως μετά έσπευσε να πάρει από τα χέρια των μαθητών τις ανακοινώσεις που τους είχαν μοιραστεί. Τα σχολεία είναι τα εξής: 6ο ΕΛ Ιλίου, 4ο ΕΛ Πετρούπολης, 51ο ΕΛ Αθήνας, 54ο ΕΛ Αθήνας, 11ο Γυμνάσιο Ιλίου, 21ο ΕΛ Γκράβας, 5ο Γυμνάσιο Πετρούπολης, ΤΕΕ Χαϊδαρίου, 61ο ΕΛ Γκράβας, ΤΕΕ Ηλιούπολης, 1ο ΕΛ Γλυφάδας, 1ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, ΤΕΕ Πετρούπολης, 1ο Γυμνάσιο Πετρούπολης, 4ο Γυμνάσιο Πετρούπολης, 7ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης, 6ο Γυμνάσιο Ζωγράφου, 1ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης, 40ό Γυμνάσιο Γκράβας, 1ο ΕΛ Ζωγράφου, 2ο ΕΛ Ζωγράφου, 54ο Γυμνάσιο Αθήνας, 1ο ΕΛ Γκράβας, 4ο ΕΛ Πετρούπολης, 40ό ΕΛ Γκράβας, 2ο Γυμνάσιο Γκράβας, 1ο ΕΛ Ν. Ιωνίας, 3ο ΕΛ Αμαρουσίου, 3ο ΕΛ Αιγάλεω, Μουσικό Λύκειο Ιλίου, 2ο ΤΕΕ Γκράβας, 61ο Γυμνάσιο Γκράβας, Βαρβάκειο Γυμνάσιο, 3ο Γυμνάσιο Βύρωνα και 2ο Γυμνάσιο Ζωγράφου, 4ο ΕΛ Περιστερίου, καθώς και δεκάδες πενταμελή. Αμέσως μετά την πορεία, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Συντονιστικού, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων.

Αποφάσεις έχουν πάρει και οι φοιτητικοί σύλλογοι: Φιλοσοφικής, ΑΣΟΕΕ, Μαθηματικού, ΤΕΜΦΕ, Γεωπονικής, Φυσικού, Καλών Τεχνών, Νοσηλευτική, ΜΙΘΕ, Νηπιαγωγών, Παντείου. Επίσης, για το συλλαλητήριο της Δευτέρα καλούν οι: Χημικών Μηχανικών, Μηχανολόγων, Ηλεκτρολόγων, Μεταλλειολόγων, Νομικής, και 23 επιτροπές αγώνα καθώς και Σύλλογοι Μεταπτυχιακών των ΕΜΜΕ και Οικονομικού.

Απόφαση για τρίωρη στάση εργασίας και κινητοποίηση έχουν πάρει επίσης οι: Α' ΕΛΜΕ Αθήνας, Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας, Γ' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής και ΕΛΜΕ Πειραιά. Ενώ στην κινητοποίηση της Δευτέρας στα Προπύλαια συμμετέχει με απόφασή της και η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας.

Επίσης απόφαση για 24η απεργία τη Δευτέρα, έχει πάρει και η ΠΟΣΔΕΠ, η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών. Η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» απευθύνει κάλεσμα για την κινητοποίηση στα Προπύλαια.

Στη Θεσσαλονίκη

Μαζική κινητοποίηση μέσα στην Πανεπιστημιούπολη της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν φοιτητές χτες το μεσημέρι. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Επιτροπών Αγώνα Τοπογράφων, Χημικών Μηχανικών, Γερμανικής Φιλολογίας, Ψυχολογίας, Φιλολογίας, Πανεπιστημίου Μακεδονίας, και των φοιτητικών συλλόγων Φυσικού, Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων, προπαγάνδισαν τη διαδήλωση της Δευτέρας στις 12 μ.μ., πλατεία Χημείου - (Πανεπιστημιούπολη). Αμέσως μετά συνεδρίασε το Συντονιστικό, όπου έγινε εκτεταμένη συζήτηση, με βάση την εμπειρία που έχει κατακτήσει το Συντονιστικό Αγώνα Φοιτητικών Συλλόγων της Θεσσαλονίκης.

Σε άλλες πόλεις

Διαδηλώσεις, επίσης, γίνονται τη Δευτέρα σε:

  • Πάτρα στις 10:30 π.μ., στην πλ. Γεωργίου.
  • Κομοτηνή στη 1 μ.μ., στην κεντρική πλατεία,
  • Καβάλα, στις 12 μ.μ., στον Κήπο
  • Σέρρες στις 11.30 π.μ, στη Νομαρχία
  • Κατερίνη στις 12 μ.μ., στο Πλατανάκι του Πεζόδρομου
  • Κοζάνη στις 12 μ.μ. στην κεντρική πλατεία
  • Φλώρινα στις 12 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης.
  • Σέρρες στις 11.30 π.μ. Νομαρχία
  • Κατερίνη στις 12 μ.μ. στο τέλος του Πεζόδρομου (Πλάτανος).
  • Βόλο στις 12 στην πλατεία Ελευθερίας
  • Λάρισα στις 12.30 στην κεντρική πλατεία
  • Γιάννενα στις 12μ. στην ακαδημία
  • Αρτα στις 8.00π.μ. στο ΤΕΙ.
  • Αγρίνιο στις 12μ. στο πανεπιστήμιο.
  • Ηράκλειο στις 10.30π.μ. στην πλατεία των Λιονταριών
  • Χανιά στις 12μ. στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς
  • Ρέθυμνο στις 12μ. το μεσημέρι στο Δημαρχείο.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ