Τρίτη 22 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Δημοψήφισμα» στο ΥΠΠΟ

Σε μείζον ζήτημα έχει αναδείξει ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Αττικής - Στερεάς και Νήσων την εξαγγελθείσα μεταστέγαση του υπουργείου Πολιτισμού από τη σημερινή του έδρα (στην οδό Μπουμπουλίνας), στο κτίριο των πρώην καπναποθηκών «Κεράνη» στο Ρέντη.

Ετσι, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι θα προχωρήσει σε σχετικό «δημοψήφισμα» των εργαζομένων στο ΥΠΠΟ, στις 25/2, στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ. Επαναλαμβάνει δε ότι η εν λόγω κυβερνητική απόφαση «χαρακτηρίζεται από αποσπασματικότητα, μονομέρεια και παντελή άρνηση διαλόγου με τους εργαζόμενους (...), ενώ είναι ολοφάνερη η δημιουργία πολλών και σοβαρών προβλημάτων περιβαλλοντολογικών, προσβασιμότητας κλπ». Προσθέτει, ότι η συγκεκριμένη χωροθέτηση «δε συνάδει» με το πνεύμα του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας.

Να σημειωθεί πως ακόμη μια σοβαρότερη πτυχή της χωροθέτησης - την οποία δεν αναδεικνύουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του ΥΠΠΟ - είναι η «συγκατοίκηση» στο ίδιο κτίριο του ΥΠΠΟ με το υπουργείο Τουρισμού. Πρόκειται για σχεδιασμό με έντονο ιδεολογικοπολιτικό περιεχόμενο, που σηματοδοτεί την ακόμη μεγαλύτερη και μονοδιάστατη «στρατηγική» σύνδεση της πολιτιστικής κληρονομιάς με την τουριστική «βιομηχανία», για την εξυπηρέτηση του «πολιτιστικού» και τουριστικού κεφαλαίου.

Εξάλλου, ο Σύλλογος θα προχωρήσει στην ετήσια γενική του συνέλευση (1/3) με θέμα της, μεταξύ άλλων, και το νέο Οργανισμό του ΥΠΠΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ