Τετάρτη 26 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δίωρη αποχή των δικαστών αύριο

Δίωρη αποχή από τα καθήκοντά τους πραγματοποιούν αύριο, Πέμπτη (από 12.30 μέχρι 14.30), οι δικαστές και εισαγγελείς όλης της χώρας, με αποτέλεσμα να διακοπούν οι συνεδριάσεις των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι πέντε δικαστικές ενώσεις, ενώ σε Αθήνα και Πειραιά θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις, όπου θα γίνει ενημέρωση για τα προβλήματα των λειτουργών της Δικαιοσύνης.

Στα αιτήματα του δικαστικού κόσμου συμπεριλαμβάνονται θέματα για την αναβάθμιση της Δικαιοσύνης, μισθολογικά ζητήματα, καθώς και η απόσυρση διατάξεων του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση απονομής δικαιοσύνης. Οι δικαστές ζητούν αναδρομικά μιας τριετίας που ξεπερνούν συνολικά τα 250 εκατ. ευρώ, γνήσιο μισθολόγιο, αποκατάσταση της αγοραστικής δύναμης από το 1996 μέχρι σήμερα, ενσωμάτωση των επιδομάτων στο βασικό μισθό, κλπ.

Επίσης, ζητούν αύξηση των οργανικών θέσεων των δικαστικών λειτουργών κατά 25%, πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων στις Γραμματείες, κλπ. Οσον αφορά στο νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης ζητούν την απόσυρση των διατάξεων για την «προεπιλογή» από την Ολομέλεια αντί της κλήρωσης των προεδρευόντων στις ποινικές υποθέσεις, καθώς και της διάταξης για ορισμό ανώτατου χρονικού ορίου 6 και 12 μηνών για την εκδίκαση των αγωγών στα πολιτικά δικαστήρια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ