Τετάρτη 19 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πολύπλευρη δραστηριότητα

Με ποικίλες εκθέσεις και εκδηλώσεις συνεχίζει τη λειτουργία του το «Ατελιέ Σπύρου Βασιλείου» (Γουέμπστερ 5), φέρνοντας σε επαφή τον επισκέπτη με τη ζωή και τη δημιουργία του μεγάλου καλλιτέχνη. Από τις δραστηριότητες που διοργανώνονται ξεχωρίζουμε: «Ενεργοποιώντας τη δημιουργικότητα» τιτλοφορείται το εικαστικό εργαστήριο (σχέδιο, ζωγραφική, γλυπτική με πηλό κ.ά.) που ξεκινά στις 28/1 (4.30μ.μ.) με εισηγήτρια την Geeta Roopnarine. Δέκα συναντήσεις (έναρξη 28/1) περιλαμβάνει το σεμινάριο γύρω από την τέχνη του Σπύρου Βασιλείου για το τμήμα κοινωνικής επανένταξης του «18 ΑΝΩ».

Επιμέρους ενότητα στο πλαίσιο της μόνιμης έκθεσής του, αποτελεί «Το έργο του μήνα». Θα παρουσιάζεται (αρχή από το Φλεβάρη, με τα «Εξάρχεια», 1930), ένα διαφορετικό κάθε φορά έργο, πλαισιωμένο με αρχειακό υλικό. Αναλαμβάνοντας να συνεχίσει την παράδοση της ετήσιας πρόσκλησης την Καθαρή Δευτέρα, το Atelier Σπύρου Βασιλείου θα αναβιώσει μία αντιπροσωπευτική γιορτή της Αθήνας, πλαισιωμένη με δημιουργίες μαθητών που συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου. Επίσης, θα φιλοξενηθεί η φωτογραφική έκθεση «Τόσα χρόνια κούλουμα», από το περσινό καθαροδευτεριάτικο κάλεσμα.

Ακόμη, το μουσείο, με την ευκαιρία των 20 χρόνων από το θάνατο του καλλιτέχνη, διοργανώνει έκθεση αναφοράς στην ανθρωποκεντρική ζωγραφική και φιλοξενεί (21/3 - 31/5) τον Χρόνη Μπότσογλου και σπουδαστές του εργαστηρίου του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ