Σάββατο 13 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
Πανσπουδαστικά
«Δύναμη για το μέλλον»

«Αναζητά και επιδιώκει», η ΠΑΣΠ, «τη δημιουργία /το ανοιχτό μυαλό/ τη συνεργασία/ τις αξίες/ τις καθαρές λύσεις/ την προσωπικότητα/ την αλήθεια/ τη ζωντάνια/ το συναγωνισμό/τη δράση». Ολα αυτά σύμφωνα πάντα με το κεντρικό της προεκλογικό υλικό. Μη βιαστείτε να απορρίψετε τις αναζητήσεις της, ούτε να θεωρήσετε τα παραπάνω λέξεις «ατάκτως ερριμμένες», αποτέλεσμα της ασχετοσύνης της ΠΑΣΠ με τη νεολαία και το κίνημά της. Ισα - ίσα αποτελούν τις βασικές ιδέες - επεξεργασίες του συνεδρίου τους, όπου οι νέοι του ΠΑΣΟΚ έδωσαν παράδειγμα «συνεργασίας» και ανέπτυξαν πλούσια «δράση» (επιδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο τη «ζωντάνια» τους), πετώντας ο ένας στον άλλον καρέκλες, με σκοπό να αποκτήσουν οι «συναγωνιστές» τους «ανοιχτό μυαλό». Η «αλήθεια» βέβαια έλαμψε, όταν αμέσως μετά χειροκρότησαν ένθερμα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ολοκληρώνοντας το συνέδριό τους ψήφισαν «καθαρές λύσεις» (τις βρώμικες τις ψήφισαν στις 9 Απρίλη) για την αποποινικοποίηση και το διαχωρισμό των ναρκωτικών. Με τέτοιες καινοτόμες ιδέες που δημιουργούν μια ολοκληρωτικά νέα εποχή, είναι απολύτως φυσιολογικό ακόμα και ο ΠΑΣΠίτης που έγραψε την προκήρυξη να μην είναι σίγουρος για τον εαυτό του υπογράφοντας: «Ψηφίζω (ελπίζω) ΠΑΣΠ».

Το ζουρλομανδύα...

Ακουσον, άκουσον: «Η Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη (ΠΑΣΠ), ο μοναδικός αυτόνομος και ανεξάρτητος από κομματικές καθοδηγήσεις Πολιτικός Φορέας». Ετσι αυτοπαρουσιάζεται στα υλικά της... Και πάλι καλά. Θα μπορούσε ο συγγραφέας της ΠΑΣΠ να δηλώσει ότι είναι ο Πάπας της Ρώμης και μετενσάρκωση του Μαρξ. Κικιρίκοοοοοοο...

«Ασ' τον τρελό στην τρέλα του...»

Μια και ασχολούμαστε με τα ψυχιατρικά φαινόμενα, μαζί με τον προηγούμενο ΠΑΣΠίτη, καλού κακού ας κάνει μια βόλτα στο Δαφνί και ο συγγραφέας της προκήρυξης των ΕΑΑΚ Νομικού, όπου αναφέρει: «Τώρα είναι η ώρα να δείξουμε τη σθεναρή μας αντίδραση σε όλα όσα μας ετοιμάζουν, μαυρίζοντας τους εκφραστές του εκσυγχρονισμού μέσα στις σχολές, είτε είναι τα επίσημα δεκανίκια τους (ΔΑΠ, ΠΑΣΠ), είτε με το πρόσχημα της ανεξαρτησίας προσπαθούν να εκτονώσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια και να μετατρέψουν τα κινήματα σε ψήφους (ΠΚΣ)». Μάλιστα! Η ΠΚΣ είναι «εκφραστής του εκσυγχρονισμού» (το δεξί χέρι του Σημίτη για την ακρίβεια), που επικαλείται το «πρόσχημα της ανεξαρτησίας» (αμάν, τη βαρεθήκαμε αυτή την παλιοΠΚΣ να λέει συνέχεια για το πόσο ανεξάρτητη είναι, για ανεξάρτητο φοιτιτικό κίνημα κλπ.) και «εκτονώνει τη λαϊκή δυσαρέσκεια» (μιλάμε για πολλή εκτόνωση) και «μετατρέπει τα κινήματα σε ψήφους» (έχοντας ανακαλύψει μια καινούρια υπερσύγχρονη μηχανή που κινήματα βάζεις, ψήφους βγάζεις). Γι' αυτό ψηφίστε ΕΑΑΚ, που παρεμπιπτόντως δεν ενδιαφέρεται για ψήφους, αλλά για κινήματα και το απέδειξε περίτρανα, παρακολουθώντας με ενδιαφέρον (και με αρκετή χολή) όλα τα μεγάλα κινήματα που αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια (ναυτεργάτες, αγρότες, μαθητές, αντιιμπεριαλιστικό)!

Περήφανοι για τον απεργοσπαστικό τους ρόλο

Απολογισμός ΔΑΠ - ΝΔΦΚ ΤΕΙ: «Κάποια στιγμή, συνειδητοποιήσαμε ότι το καθήκον και χρέος μας απέναντι σε εσάς δεν ήταν να βγαίνουμε απλώς πρώτοι, αλλά να είμαστε και οι καλύτεροι. Γι' αυτό αφήνοντας στην άκρη τις διχαστικές λογικές του παρελθόντος, επιδιώξαμε και πετύχαμε τη συνεργασία των σπουδαστικών παρατάξεων μέσα στην ΕΣΕΕ». Για του λόγου το αληθές. Οντως, τα τελευταία δύο χρόνια και μάλιστα φέτος, όλο και με πιο αισχρό τρόπο, η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ τα έχουν βρει, έχουν «φτιάξει κόμμα» και έχουν αξιοποιήσει το ΚΣ της ΕΣΕΕ σαν μηχανισμό σαμποταρίσματος του σπουδαστικού κινήματος, συνειδητοποιώντας ότι στα ΤΕΙ το καζάνι βράζει, υπάρχουν αγωνιστικές διεργασίες και προπαντός η Πανσπουδαστική δυναμώνει επικίνδυνα. Ετσι φέτος «τα κατάφεραν» με θαυμαστή συναίνεση να στρώσουν το κόκκινο χαλί με τη σφραγίδα της ΕΣΕΕ στην τροπολογία της κυβέρνησης, να ξεφουσκώσουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των σπουδαστών και να τους πουλήσουν. Επειδή όμως «ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται», όπως λέει ο λαός μας, να το ξέρουν καλά και οι δύο τους, ότι την πολιτική τους θα την πληρώσουν και μάλιστα πολύ ακριβά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεδριάζουν τα ΔΣ για επικύρωση αντιπροσώπων(2009-10-14 00:00:00.0)
Αγωνιστικές διεργασίες ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική(2008-05-21 00:00:00.0)
Απάντηση, η μεγάλη συμμετοχή(1998-04-03 00:00:00.0)
Φοιτητές και σπουδαστές θα δώσουν την απάντηση(1997-05-28 00:00:00.0)
Ούτε καν συνέδρια "κάλπης"...(1997-05-27 00:00:00.0)
Πέφτουν οι μάσκες(1997-05-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ