Σάββατο 15 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα

Οξύνει την αντιπαράθεση το ΠΑΣΟΚ

«Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα» για την περαιτέρω πορεία της υπόθεσης για τα εξοπλιστικά συστήματα αφήνει η κυβέρνηση, επιδιώκοντας να παρατείνει το κλίμα σκανδαλολογίας και να χρησιμοποιήσει την υπόθεση για την εξυπηρέτηση προπαγανδιστικών αναγκών.

«Σύμφωνα με τη γνώμη της κυβέρνησης από το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την προμήθεια οπλικών συστημάτων προέκυψαν βαρύτατες ευθύνες από πράξεις και παραλείψεις της τότε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμύνης. Πράξεις και παραλείψεις που επέφεραν τη βλάβη του δημοσίου», δήλωσε χτες ο Θ. Ρουσόπουλος. Συμπλήρωσε ότι η συνέχεια θα δοθεί στην Ολομέλεια και η Βουλή θα αποφασίσει, αποφεύγοντας να αποσαφηνίσει αν η κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής. «Περιμένουμε το άνοιγμα λογαριασμών στην Ελβετία και στις ΗΠΑ και το τέλος της δίκης, η οποία είναι σε εξέλιξη, στη Ρωσία, για την ίδια υπόθεση», περιορίστηκε να αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αν και η παραπάνω τοποθέτηση του Θ. Ρουσόπουλου ερμηνεύτηκε ως προαναγγελία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ωστόσο ο ίδιος το αρνήθηκε, προτιμώντας να αφήσει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Ανεβάζει τους τόνους το ΠΑΣΟΚ

Αφού δεν έδειξε καμιά απολύτως διάθεση να προχωρήσει στην αναγκαία αλλαγή του καθεστώτος προμηθειών στις Ενοπλες Δυνάμεις, το ΠΑΣΟΚ συνέχισε την ανούσια αντιπαράθεσή του με τη ΝΔ, ανεβάζοντας μάλιστα τους τόνους, με αντικείμενο αυτή τη φορά, το πόρισμα της ΝΔ για την Εξεταστική Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγ. Βενιζέλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Θ. Ρουσόπουλου, ανέφερε: «Η κυβέρνηση της ΝΔ, αφού είδε την Εξεταστική Επιτροπή να μετατρέπεται γι' αυτήν από εφαλτήριο σε παγίδα, δεν έχει τη γενναιοψυχία να παραδεχτεί ότι η επιχείρηση της σκανδαλολογίας και της ποινικοποίησης απέτυχε, προκαλώντας μεγάλη φθορά στην κυβέρνηση».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «αντί η κυβέρνηση να απεμπλακεί αξιοπρεπώς, δίνει μία μάχη οπισθοφυλακής χωρίς νόημα». Μάλιστα ο Ευάγ. Βενιζέλος κάλεσε τον Θ. Ρουσόπουλο «εάν βρει στους τραπεζικούς λογαριασμούς, για τους οποίους έχει ζητηθεί δικαστική συνδρομή, κάποιο στοιχείο επιβαρυντικό για τους Υπουργούς Αμυνας του ΠΑΣΟΚ» να τον «πάρει τηλέφωνο».

Οξύνοντας μάλιστα το κλίμα, δήλωσε: «Στο μεταξύ, ας αρκεστεί στο γνωστό οπτικοακουστικό υλικό, που αφορά τα πεπραγμένα στελεχών της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου Αμυνας».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Αν. Λοβέρδου, ο οποίος ανέφερε ότι «και τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης, στα πορίσματά τους διαπιστώνουν ότι δεν έχει τελεστεί το αδίκημα της απιστίας» και κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι «είχε το θράσος να στήσει τη σκευωρία, αλλά δεν έχει το θάρρος να πει τι προτείνει».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ