Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση για τη ΔΕΗ

Οι κομμουνιστές καταγγέλλουν την πολιτική ενίσχυσης του ιδιωτικού κεφαλαίου μέσα και από την απαξίωση της ΔΕΗ

Η προ ημερών παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης Γ. Σαλαγκούδη στο Ενεργειακό Κέντρο Μεγαλόπολης επιβεβαίωσε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης για συρρίκνωση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με αξιοποίηση του λιγνίτη, χάριν της προώθησης της παραγωγής με φυσικό αέριο, όπως απαιτούν οι εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου που σχεδιάζουν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο της ενέργειας. Παράλληλα, ο Γ. Σαλαγκούδης σημείωσε πως η ΔΕΗ ΑΕ σχεδιάζει να θέσει σε εφεδρεία τις Μονάδες 1 και 2 από το 2008.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ - με αφορμή την επίσκεψη του υφυπουργού - σημειώνει πως «τώρα οι συνέπειες από την πολιτική της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας για το Ενεργειακό Κέντρο Μεγαλόπολης - όπως και σε όλη τη ΔΕΗ - είναι τέτοιες που δεν μπορούν να κρυφτούν. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι όλοι όσοι στηρίζουν αυτή την πολιτική γνώριζαν πού οδηγεί και συνειδητά την υπηρετούν. Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ, όταν ψήφιζαν το 1992 τη Συνθήκη του Μάαστριχτ που έβαζε και τη ΔΕΗ όπως και τους άλλους τομείς της οικονομίας στην υπηρεσία του μεγάλου κεφαλαίου, γνώριζαν ότι έβαζαν το Ενεργειακό Κέντρο Μεγαλόπολης στην προκρούστεια κλίνη. Γι' αυτό με πάθος στήριζαν από κοινού όλα τα μέτρα υλοποίησης της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα».

Στη συνέχεια επισημαίνει: «Το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια αντιπάλεψε σταθερά αυτή την πολιτική, ενημέρωσε τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ και το λαό της περιοχής για τις καταστροφικές της συνέπειες, τη στιγμή που η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ, οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και οι "πρασινογάλαζες" πλειοψηφίες στην Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας υπηρετούν την πολιτική που θυσιάζει το λιγνίτη στο βωμό του κέρδους του μεγάλου κεφαλαίου και της προώθησης του φυσικού αερίου. Είναι ξεκάθαρο ότι όλοι αυτοί δε θέλουν και δεν μπορούν να οργανώσουν την πάλη του λαού. Η λύση βρίσκεται στη μαζική αγωνιστική συσπείρωση ενάντια στην κοινοτική πολιτική απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας».

Καταλήγοντας καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να συσπειρωθούν «στον ταξικό πόλο του συνδικαλιστικού κινήματος και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη δημιουργία ενιαίου μετώπου αγώνα ενάντια στην πολιτική που κλείνει τις μονάδες της ΔΕΗ και να απαιτήσουν:

  • ΔΕΗ-λαϊκή περιουσία, χωρίς ενεργειακές εξαρτήσεις που να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες
  • Φτηνό ρεύμα στο λαό
  • Σεβασμό στο περιβάλλον
  • Σχεδιασμένη ανάπτυξη της περιοχής».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ