Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ
Υπολειτουργεί ο βιολογικός καθαρισμός

Μακριά από την πλήρη λειτουργία του βρίσκεται ο βιολογικός καθαρισμός της Ψυττάλειας, όπως διασαφήνισε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος, απαντώντας σε σχετική Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Πατσιλινάκου, ο οποίος ζήτησε με γοργά βήματα την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης του έργου.

Τουλάχιστον δυο χρόνια θα απαιτηθούν για την ολοκλήρωση των έργων δήλωσε από την πλευρά της κυβέρνησης ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ. Οπως είπε «πήραμε πιστώσεις για τη μονάδα αυτή, αλλά το έργο στην πορεία είχε διάφορες υπερβάσεις προϋπολογισμού και η μονάδα ξήρανσης δεν έγινε, με αποτέλεσμα αυτήν τη στιγμή να αντιμετωπίζουμε πλέον καταγγελία για παράβαση ευρωπαϊκής νομοθεσίας για το περιβάλλον». Πρόσθεσε ότι «ξεκίνησε η διαδικασία δημοπράτησης του εργοστασίου ξήρανσης από εθνικούς δυστυχώς πόρους, γιατί δεν είναι δικαιολογημένη πλέον η κοινοτική χρηματοδότηση. Ηδη, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός και είμαστε στην επεξεργασία των τεχνικών προσφορών».

«Αυτά που μας λέτε σήμερα δε δίνουν λύση στο πρόβλημα» τόνισε παίρνοντας τον λόγο ο Γ. Πατσιλινάκος. Οπως χαρακτηριστικά σημείωσε «το πρόβλημα είναι τεράστιο αφού η λάσπη συσσωρεύεται στο νησί», προσθέτοντας ότι «είναι ένα τεράστιο πρόβλημα το οποίο συνδυάζεται με την έλλειψη ΧΥΤΑ στην Αττική. Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι πρέπει «να φύγει η λάσπη που υπάρχει στο νησί και πρέπει να φύγει με τη διαδημοτική επιχείρηση που ουσιαστικά έξι ή επτά χρόνια τώρα διακινεί τη λάσπη και πρέπει να επιταχύνετε όλη τη διαδικασία για να μπορέσει να γίνει το εργοστάσιο ξήρανσης, έστω και αν είναι από εθνικούς πόρους και με υψηλότερο τίμημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ