Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις χαμηλές τιμές των προϊόντων τους, πραγματοποίησαν χτες το πρωί έξω από τα γραφεία της Ενωσης Πεζών στο νομό Ηρακλείου, πολλοί αμπελουργοί της ευρύτερης περιοχής.
Οι αγρότες αγανακτισμένοι από τις εξευτελιστικές τιμές που αναγκάζονται να δώσουν την παραγωγή τους, λόγω των αθρόων εισαγωγών κρασιού από άλλες χώρες, χωρίς έλεγχο, περιορισμούς και με αδιαφανείς διαδικασίες και μέσα, διαμαρτυρήθηκαν έντονα στη διοίκηση της Ενωσης. Ζήτησαν να πάρει θέση και να απαιτήσει λύσεις, από την κυβέρνηση, για την κατάσταση αυτή και τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που οδηγούν τους παραγωγούς στην εξαθλίωση.
Οι χαμηλές τιμές που αναγκάζονται να δώσουν τα προϊόντα τους οι παραγωγοί έχει σαν αποτέλεσμα, τα χρέη συνεχώς να αυξάνονται, πνίγοντας τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Οι εμποροβιομήχανοι να τους εκβιάζουν για χαμηλές ή εικονικές τιμές, καθορίζοντας το τι και πόσο θα παράγουν, το σύστημα τιμών και επιδοτήσεων, τις ποσότητες σταφιδοποίησης και οινοποίησης, το πόσο θα εξάγουν και τι τελικά θα πετούν στις χωματερές.
Μέλη της ΠΑΣΥ που συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, τόνισαν ότι μονόδρομος για τους αγρότες αποτελεί η συμμετοχή και η συσπείρωση τους γύρω από την ΠΑΣΥ, ο αγώνας και καθημερινή πάλη ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ όλα τα προηγούμενα χρόνια και στην ΕΕ.