- Ζήτρος: Λυσίας «Οι πανηγυρικοί του λόγου» (μετάφραση, περίληψη, σχόλια, ερμηνεία Γιώργος Ράπτης, πρόλογος Θανάσης Ευσταθίου. Ο τόμος - ο 4ος που εκδίδει ο οίκος στη σειρά «Αρχαίοι Συγγραφείς» - περιέχει τους 15 «καταγγελτικούς λόγους» του λαβωμένου Λυσία από τους τριάντα τυράννους το 404 π.Χ. στην Αθήνα. Ο μεγάλος ρήτορας καταγγέλλει τους δολοφόνους του αθηναϊκού λαού και αναπτύσσει τις δημοκρατικές ελευθερίες με θεσμό του Δήμου. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και ο αδελφός του Λυσία). Αριανός «Αλεξάνδρου Ανάβασις - Βιβλία ΙΙΙ, IV, V» (μετάφραση, περίληψη, σχόλια, ερμηνεία Γιώργος Ράπτης. Ο τόμος αναφέρεται στην προέλαση του Μ. Αλεξάνδρου από τη Γάζα στην Αίγυπτο και στην κατάληψή της, στη χάραξη των συνόρων της Αλεξάνδρειας, στην επιστροφή στην Ασία, όπου ο Αλέξανδρος κυριεύει την Περσία, προελαύνει μέχρι τη Σογδιανή στον ασιατικό Καύκασο και επιτίθεται στους Σκύθες). Θεόπη Παρισάκη «Φιλοσοφία και Τέχνη (Από την αντικειμενικότητα ωραίου στην υποκειμενικότητα του γούστου». (Η καθηγήτρια του ΑΠΘ εξετάζει την έννοια του ωραίου, την ιδιότητα των αντικειμένων, ακόμα και το αίσθημα της γεύσης, μέσα από τις νεοκλασικιστικές θεωρίες της λογοτεχνίας και των εικαστικών τεχνών το 17ο και 18ο αιώνα, και μέσα απόψεις φιλοσόφων, όπως οι Ντεκάρτε, Νικόλ, Πασκάλ, Σπινόζα, Λάιμνιχ κ.ά.).
- «Εφεσος»: Κώστας Παύλου Παναγιωτόπουλος «Ατλαντίδα. Αιγαίο - Ιόνιο (Θάλασσες που πορεύονται και ονειρεύονται)» (καλαίσθητο λεύκωμα, με φωτογραφίες καλλιτεχνήματα από θαλάσσια και παραθαλάσσια τοπία του Αιγαίου και του Ιονίου).
- Πατάκης: Στη σειρά «Ιστορία του αρχαίου κόσμου» κυκλοφόρησε η μελέτη του Γάλλου ακαδημαϊκού Ζαν - Σαρλ Μορέτι «Θέατρο και κοινωνία στην αρχαία Ελλάδα» (μετάφραση Ελένη Δημητρακοπούλου, επιμέλεια Κωνσταντίνος Μπούρας. Μελέτη για το ρόλο του θεάτρου, των τραγωδιών των Αισχύλου, Σοφοκλή, Ευριπίδη και των κωμωδιών του Αριστοφάνη στην αρχαιοελληνική κοινωνία, για την εξέλιξη της θεατρικής αρχιτεκτονικής, της σκηνοθεσίας και των θεατρικών αγώνων). Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Ο βασιλιάς Ριχάρδος, ο Γ΄» (σε μετάφραση του μεγάλου, αθάνατου Κ. Καρθαίου, ο οποίος προσφέρεται μέγιστα και στη μετάφραση κλασικών δραματουργών). Δημήτρης Θ. Κατσουλάκος «Σύντομη ιστορία του ελληνικού κόσμου» (εκλαϊκευτική και σύντομη μελέτη της ελληνικής ιστορίας από τα προϊστορικά έως τα σύγχρονα χρόνια). Αντρέα Καμιλέρι «Τα πορτοκάλια του Μονταλμπάνο» (μετάφραση Φωτεινή Ζερβού αστυνομικό μυθιστόρημα). Στην εικονογραφημένη με φωτογραφικά ντοκουμέντα σειρά «Βιβλία Γνώσεων και Δραστηριοτήτων» κυκλοφόρησαν τα εξής: Πίτερ Ακρόιντ «Απόδραση από τη Γη» (αφορά στις διαστημικές αποστολές) και «Η απαρχή» (αφορά στη χλωρίδα και πανίδα άγνωστων τόπων στις πέντε ηπείρους). Κατερίνα Σέρβη «Μισή μαγική ώρα στους Δελφούς» (εικόνες Μάρας Τσαφαντάκη, παιδικό βιβλίο). «Ταξίδι με τη χρονομηχανή σε ένα σεισμό» (εικονογράφηση Πίτερ Ντένις. Το βιβλίο προσφέρει χρήσιμη γνωριμία και προετοιμασία των παιδιών με τους κινδύνους και την προληπτική αντιμετώπιση του σεισμού). Στη σειρά «Παραμύθια» κυκλοφόρησε σε έξοχη έκδοση το διάσημο παραμύθι του Τζέιμς Μ. Μπάρι «Πίτερ Παν και Γούεντι», σε υπέροχη εικονογράφηση του Ρόμπερτ Ινγκπεν. Εξαιρετικό για δώρο στα παιδιά). Στη σειρά εκπαιδευτικών βοηθημάτων κυκλοφόρησαν: Αλεξία Μπαρδάκη - Βασίλη Νίκα «Παίζω, γράφω και μαθαίνω στο νηπιαγωγείο» (εικονογράφηση Λίλα Καλογερή). Βασίλης Καραγιάννης - Αλέξανδρος Ευαγγελόπουλος «Εμείς και ο κόσμος» (Γ΄ Δημοτικού). Ελενα Γκίκα - Δώρα Μηνιώτη - Μαρία Νέζη «Μελετώντας το Βυζάντιο (ασκήσεις επεξεργασίας ιστορικών πηγών)» (Β΄ Γυμνασίου), Γιάννης Ι. Πασσάς (και ομάδα φιλοσόφων «Εκθεση - Εκφραση» (Α΄ ενιαίου Λυκείου). «Βασικός άτλας φυσικής και χημείας» (μετάφραση - επιμέλεια Αγγελική Κόγια. Βαγγέλης Ηλιόπουλος «Η έμπνευση μου είπε να σας πω... δέκα παραμύθια και μισό» (παραμύθια).
Ελένη Ηλιοπούλου - Ζαχαροπούλου «Υφαίνοντας τον άνεμο» (ποιήματα). «Εκδόσεις Φίλων».
Παύλου Ναθαναήλ «Σε αναζήτηση προσανατολισμού» (μελετήματα, «Μαυρίδης».
Ελευθερία Κουντούρη «Ο χρόνος της μνήμης» (διηγήματα, εκδόσεις Βογιατζή).
Γιάννης Νικολόπουλος «Ποίηση» (εκδόσεις «Νουμάς»).
Λάμπρος Μάλαμας «Δημήτρης Γληνός» (εκδόσεις «Ελεύθερο Πνεύμα»).
Κώστας Πεντεδέκας «Ο ηρωικός Λοκρός» (2η έκδοση συμπληρωμένη, «Εντός»).
Τασία Γιαννακάκη «Προσκύνημα στους τόπους της Τέχνης & των θρησκειών».
Δημήτρης Νικορέτζος «Ο Ξενόπολος ως αισθητικός (εκδόσεις Μαυρίδης).
Μαρίνα Φρέρη «Ενα κορίτσι μεγαλώνει στα χιόνια» (εκδόσεις Γκοβόστη).
Νίκη Πολίτου «Μελίσματα και ιριδισμοί απ' της ζωής το διασταθμό» (ποιήματα, «Ιωλκός»).
Ελένη Κονιαρέλη - Σιακή «Βήματα» (ποίηση, εκδόσεις Μαυρίδης).
Θωμάς Μανόπουλος «Στο χορό των ανθρωποκυνηγών» (διηγήματα, «Κοχλίας»).
Απόστολος Παπαντωνίου «Ξεφυλλίζοντας το σ' αγαπώ» (ποιήματα).
Γεωργία Γιαμπουράνη «Ψίθυροι δημιουργίας» (ποίηση). «Εκδόσεις Δωδώνη».