Τετάρτη 10 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΔΕΛΑΚΑΣ
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΔΕΛΑΚΑΣ
Φωτ.

Στις 28 Σεπτέμβρη συμπληρώθηκαν 6 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος και πατέρας ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΗΤΡΑΝΤΖΑΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη του και προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, προσφέρω 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης.

Σοφία Μητραντζά

* * *

Προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου και στη μνήμη των γονιών μου ΑΝΝΑΣ και ΠΑΝΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΒΙΑ από την Ιθάκη και των συντρόφων ΑΝΝΑΣ ΣΠΑΘΑΡΑΚΗ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΗΤΣΟΥ ΚΑΤΣΙΑΝΑΚΟΥ και ΚΩΣΤΑ ΣΤΟΥΡΑΪΤΗ προσφέρω, μέσω ΚΟΒ ΔΕΗ Πειραιά 200 ευρώ.

Αιμιλία Αγκαβανάκη

* * *

Φωτ.

Στις 13 Οκτώβρη 2004 «έφυγε» από κοντά μας και κηδεύτηκε στο Κιάτο Κορινθίας η αγαπημένη μας ΚΑΙΤΗ Μίαρη - ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ από απρόσμενο εγκεφαλικό επεισόδιο. Γεννήθηκε το 1957 στο Περιβόλι Κέρκυρας και τελείωσε το Γυμνάσιο στη Νέα Φιλαδέλφεια Αθήνας. Οργανώθηκε το 1976 στην ΚΝΕ και πέρασε στο ΚΚΕ. Δραστήρια και ικανή πρωτοστάτησε στην υπεράσπιση της πολιτικής του Κόμματος, στάθηκε δίπλα του στην κρίσιμη και δύσκολη περίοδο 1990-92 υπερασπίζοντας τα κομμουνιστικά χαρακτηριστικά του, την επαναστατική φυσιογνωμία του.

Δραστηριοποιήθηκε στο κίνημα ειρήνης, διατέλεσε μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου και πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών.

Θύμιος Καψής
Θύμιος Καψής
Στη μνήμη της η οικογένειά της, φίλοι και μέλη του ΚΚΕ στην Κορινθία προσφέρουν προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου 650 ευρώ στην ΚΟ Κορινθίας.

* * *

Φωτ.

Για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ και στη μνήμη του καπετάν ΑΝΑΠΟΔΟΥ (Θύμιου Καψή) και των χωριανών τους ανταρτών από τον Αγιο Ιστιαίας, ο Γιώργος Αλεξίου, ο Μ. Ξηρός και η Καίτη Παπαποστόλου προσφέρουν στο «Ριζοσπάστη» 20 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου της ΓΙΩΡΓΟΥ Ι. ΤΣΑΜΑΝΤΑΝΗ, από τη Μενδενίτσα Φθιώτιδας, η σύζυγός του Τότα προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση στο «Ριζοσπάστη» 20 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη των προσφιλών γονιών μου ΣΟΦΙΑΣ και ΒΑΣΙΛΗ και της συζύγου μου ΕΥΤΥΧΙΑΣ, προσφέρω στο ΚΚΕ για το 17ο Συνέδριο, 100 ευρώ.

Γιάννης Κατσαντώνης

* * *

Πέρασαν κιόλας περισσότερα από 4 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας για πάντα η αξέχαστη αδελφή μου ΦΩΤΕΙΝΗ ΦΡΑΓΚΟΥ (πρώην σύζυγος Ελευθερουδάκη), αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, μέλος του ΚΚΕ, η οποία αγωνιζόταν για τα ιδανικά του Κόμματός της, την ειρήνη και το σοσιαλισμό.

Στη μνήμη της προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης, για το 17ο Συνέδριο.

Ερμιόνη Λίτσα

* * *

Στη μνήμη των ξεχασμένων από όλους αγωνιστών: ΒΑΣΙΛΗ Ιωάννου ΚΑΤΣΙΜΠΡΗ, ΘΕΟΔΩΡΟΥ Γεωργίου ΧΑΤΖΗΣΤΡΑΤΗ, ΙΩΑΝΝΗ Δημήτριου ΑΓΓΕΛΙΔΗ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Ιωάννη ΑΓΓΕΛΙΔΗ, ΠΑΝΤΕΛΗ ΨΕΜΜΑΤΑΚΗ, ΕΜΜΑΝΟΥΉΛ ΚΑΡΑΝΤΑΝΗ από τη Λέρο, ΕΥΤΥΧΙΑΣ Ιωάννη ΦΩΤΑΡΑΤΟΥ και ΣΤΑΥΡΙΑΝΑΚΗ ΤΣΑΜΠΙΚΟΥ από το Κοσκινό, προσφέρω, ως πρώτη δόση, 50 ευρώ στην ΚΟ Ρόδου για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Φωτεινή Φράγκου
Φωτεινή Φράγκου
Ο Ανθρωπος

* * *

Φωτ.

Στις 30 του περασμένου Σεπτέμβρη, συμπληρώθηκαν 8 χρόνια από το θάνατο του πολυαγαπημένου μας ΖΑΧΑΡΙΑ ΔΕΛΑΚΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης. Γεννήθηκε στο χωριό Τρουγιανάτα Κεφαλονιάς. Για την πατριωτική δράση του στα χρόνια της Κατοχής και για τη συμμετοχή του στον ηρωικό Δεκέμβρη του 1944 στην Αθήνα, πιάστηκε μετά την Απελευθέρωση και καταδικάστηκε σε θάνατο από έκτακτο Στρατοδικείο. Δεν εκτελέστηκε, αλλά πέρασε πολλά χρόνια στις φυλακές και τα στρατόπεδα εξορίας.

Εμεινε πιστός στα ιδανικά της Εθνικής Αντίστασης και του σοσιαλισμού έως το θάνατό του.

Στη μνήμη του προσφέρουμε για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ανθούπολης - Ιερόθεου.

Η γυναίκα του: Κωνσταντίνα

Τα παιδιά του Θεόφραστος - Μαρία

* * *

Στη μνήμη των παλαίμαχων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΠΕΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΙΟΥ και ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ, από τα ιδρυτικά μέλη του Παραρτήματος Χαλκίδας της ΠΕΑΕΑ, το Παράρτημα προσφέρει, προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, 400 ευρώ στη ΝΕ Εύβοιας.

* * *

Φωτ.

Ο ΘΩΜΑΣ Σπύρου ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ, οπαδός του ΚΚΕ, που πέθανε πριν από ένα χρόνο, γεννήθηκε στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας το 1928. Ανιψιός του παλαιού στελέχους του ΚΚΕ, πρώτου βουλευτή του Κόμματος και δημάρχου Σερρών, στην Κατοχή ήταν ΕΠΟΝίτης.

Ζαφείρης Βασίλης
Ζαφείρης Βασίλης
Στη μνήμη του πρόσφεραν: Η σύζυγός του Δήμητρα και τα παιδιά του Καλλιόπη και Σπύρος 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» του οποίου ήταν τακτικός αναγνώστης και ο Γ. Νικολακόπουλος 10 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ηράκλειου Αττικής.

* * *

Φωτ.

Η Χρυσούλα Αραμπατζή προσφέρει στο ΚΚΕ προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας, στη μνήμη του πατέρα της ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, αντάρτη του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου μας ΒΑΣΙΛΗ ΖΑΦΕΙΡΗ, τον οποίον «χάσαμε» πριν από 13 χρόνια, προσφέρουμε στην ΚΟΒ του «Ακαδημίας Πλάτωνος» - Κολωνού 50 ευρώ για το 17ο Συνέδριο.

Οικογένειες Ζαφείρη - Ωραιόπουλου

* * *

Στις 15 Αυγούστου 2004 έφυγε από τη ζωή ο ΑΥΓΕΡΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ μέλος της ΚΟΒ «Ακαδημίας Πλάτωνος» - Κολωνού.

Στη μνήμη του οι σύντροφοί του προσφέρουν 200 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ του.


Γιώργος Τσαμαντάνης
Γιώργος Τσαμαντάνης

Ιωάννης Μητραντζας
Ιωάννης Μητραντζας

Θωμάς Θωμόπουλος
Θωμάς Θωμόπουλος

Καίτη Νανοπούλου
Καίτη Νανοπούλου

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ