Τρίτη 2 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
Σε αναβρασμό τα ΤΕΙ

Κλειστό παραμένει σήμερα το ΤΕΙ Αθήνας, με απόφαση του Συμβουλίου του ιδρύματος που διαμαρτύρεται για τα οξυμένα οικονομικά προβλήματα του ΤΕΙ. Το Συμβούλιο του ιδρύματος απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό και την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Παιδείας και Οικονομίας, στην οποία περιγράφει τα προβλήματα του ιδρύματος που είναι κοινά και για τα υπόλοιπα ΤΕΙ και επισημαίνει ότι αν δε δοθούν άμεσα λύσεις, το ΤΕΙ θα οδηγηθεί σε κλείσιμο, καθώς δε θα μπορεί να καλύψει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του κι οι σπουδαστές θα αναζητήσουν άλλους τρόπους εκπαίδευσης.

Σχετικά με τα προβλήματα των ΤΕΙ, η υπουργός Παιδείας, Μ. Γιαννάκου, μιλώντας προχτές σε ραδιοφωνικό σταθμό υποστήριξε ότι υπάρχει «καλή διάθεση», ότι τα ΤΕΙ πήραν 14.000.000 ευρώ και ότι πρέπει να γίνουν ορισμένες κινήσεις νομοθετικού χαρακτήρα με στόχο το επίπεδο των ιδρυμάτων. Ωστόσο, θέση της κυβέρνησης είναι να καθηλώσει τα ΤΕΙ σ' ένα επίπεδο χαμηλότερο των πανεπιστημίων, διατηρώντας τον αντιεπιστημονικό διαχωρισμό τεχνολογικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, άρα κι η όποια νομοθετική παρέμβαση για τα ιδρύματα δεν μπορεί να έχει ουσιαστικά θετικά στοιχεία για το περιεχόμενο και το επίπεδο των σπουδών στα ΤΕΙ. Παράλληλα, η εκτίμηση των εκπαιδευτικών των ΤΕΙ για τις οικονομικές ανάγκες των ιδρυμάτων μιλάει για 50.000.000 ευρώ και η πρώτη δόση έκτακτης χρηματοδότησης φαίνεται ότι δεν είναι αρκετή για τα ιδρύματα, που συνεχίζουν να υπολειτουργούν.

Την επόμενη βδομάδα, στις 10 Νοέμβρη, θα προχωρήσουν σε απεργιακή κινητοποίηση και οι εκπαιδευτικοί των ΤΕΙ, σύμφωνα με την απόφαση που πήρε χτες η Ομοσπονδία τους (ΟΣΕΠ), που καλεί την ίδια μέρα σε κοινή σύσκεψη και τους προέδρους των ιδρυμάτων, μιλώντας για ανάγκη διαρκούς κινητοποίησης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ