ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Εισήλθε με καρδιακές αρρυθμίες και εξήλθε το ίδιο απόγευμα, αφού υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων. Ο λόγος για το Βρετανό πρωθυπουργό, Τόνι Μπλερ, που «αισθάνεται περίφημα» και όχι μόνο θα επανέλθει κανονικά στα καθήκοντά του αλλά «εάν εκλεγεί στις επερχόμενες εκλογές, θα εξαντλήσει και την τρίτη του θητεία. Ομως δεν πρόκειται να διεκδικήσει τέταρτη θητεία ως πρωθυπουργός» (σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ).
ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.-- Σε εφαρμογή τέθηκαν νέα μέτρα λήψης βιομετρικών στοιχείων -δακτυλικά αποτυπώματα, φωτογραφίες- σε 115 διεθνή αεροδρόμια και 14 λιμάνια για τους ταξιδιώτες προς ΗΠΑ από τις 27 χώρες που δε χρειάζονται βίζα για την είσοδό τους στην αμερικανική επικράτεια, περιλαμβανομένων και πολύ «στενών» συμμάχων, όπως η Βρετανία, η Αυστραλία, η Ιαπωνία, και η Ιταλία και φυσικά των υπολοίπων χωρών της ΕΕ.
ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-- Σε 12ετή κάθειρξη καταδικάστηκε ο Ενρίκε Αρανσίμπια Κλαβέλ, πρώην αξιωματικός της μυστικής υπηρεσίας της Χιλής DINA, για την απαγωγή δύο Χιλιανών το 1977 στην Αργεντινή. Υπενθυμίζεται ότι Κλαβέλ ήδη εκτίει την ποινή των ισόβιων δεσμών, καθώς το 2002 κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του πρώην αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Χιλής, Κάρλο Πρατς, και της γυναίκας του στο Μπουένος Αϊρες.
ΜΠΙΣΚΕΚ.-- Την «ενίσχυση» των δεσμών και της συνεργασίας στο στρατιωτικό επίπεδο συμφώνησαν χτες ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Αμυνα Τζέιμς Μακ Ντούγκαλ και ο υπουργός Αμυνας της Κιργιζίας, Εσεν Τόπογιεφ. Στο επίκεντρο, η «αντιτρομοκρατική» εκπαίδευση των ειδικών δυνάμεων της πρώην σοβιετικής Δημοκρατίας.
ΝΤΟΥΜΠΑΪ.-- Μαγνητοφωνημένο μήνυμα που αποδίδεται στον Αιγύπτιο χειρουργό Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, «υπαρχηγό» του Οσάμα μπιν Λάντεν, καλεί για επιθέσεις εναντίον συμφερόντων των ΗΠΑ και της Βρετανίας «παντού». Πρόσθεσε στη λίστα των «στόχων» τις Αυστραλία, Γαλλία, Πολωνία, Νορβηγία, Νότια Κορέα και Ιαπωνία.
ΚΑΜΠΟΥΛ.--«Αποτυγχάνουν» να ακυρώσουν τις «εκλογές» στο Αφγανιστάν οι Ταλιμπάν, δήλωσε χτες ο Αμερικανός υποστράτηγος Ερικ Ολσον, μία ημέρα μετά από αιματηρότατες μάχες με κάπου 19 νεκρούς συνολικά - κατά αναθεωρημένο απολογισμό. Στο μεταξύ το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι «ολοκλήρωσε» την αποστολή ενισχύσεων 2.000 ανδρών στη χώρα.
ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Στόχος επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο έγινε, χτες, ο Δρούζος βουλευτής Μαρουάν Χαμαντέχ. Ο ίδιος τραυματίστηκε, όπως και ένας σωματοφύλακάς του, ενώ σκοτώθηκε ο οδηγός του. Ο Χαμαντέχ παραιτήθηκε από υπουργός Οικονομικών, πριν ένα μήνα, διαμαρτυρόμενος για την παράταση της θητείας για 3 χρόνια του φιλοσύριου προέδρου Εμίλ Λαχούντ.