Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αύριο η παναιγαιακή σύσκεψη

Θα γίνει στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ, ώρα 11 π.μ.

Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων από όλους τους κοινωνικούς φορείς των νησιών του Αιγαίου, εκπροσώπων της νησιωτικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ναυτεργατικών Σωματείων, γίνεται αύριο Κυριακή, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα συνελεύσεων της ΠΕΜΕΝ, η πρώτη παναιγαιακή σύσκεψη, με στόχο τη συγκρότηση του αγωνιστικού μετώπου, που θα διεκδικήσει δυναμικά φτηνές, ασφαλείς, γρήγορες και απρόσκοπτες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες για όλους, με ναυτεργάτες με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Πρώτο βήμα για τον αγωνιστικό συντονισμό θα είναι να προσδιοριστεί βδομάδα κινητοποιήσεων, με διαφορετικές μορφές δράσης σε κάθε νησί. Την πρωτοβουλία για τη σύσκεψη έχει αναλάβει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Χίου και, ήδη, έχουν δηλώσει συμμετοχή εκπρόσωποι από όλα τα νησιά του Αιγαίου. Εκπρόσωποι όλων των Εργατικών Κέντρων του Αιγαίου, εκπρόσωποι Αγροτικών Συλλόγων και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των αγροτών, της ΕΛΜΕ, εκπρόσωποι Συλλόγων Δασκάλων, Γυναικών, των Φοιτητικών Συλλόγων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, των Συλλόγων και των Ομοσπονδιών Εμπόρων, των συνταξιούχων ΝΑΤ Αθήνας, πολυτέκνων, ΑμΕΑ, των νομαρχιακών τμημάτων της ΑΔΕΔΥ Αιγαίου κ.ά.

Επιπλέον στη σύσκεψη της Κυριακής αναμένεται να ενταχθεί στο διεκδικητικό πλαίσιο και η θεσμοθέτηση των κατακτήσεων των ΑμΕΑ, των πολυτέκνων και των συνταξιούχων του ΝΑΤ, ώστε οι παροχές που έχουν κερδίσει στα εισιτήρια να γίνουν νόμος και όχι να εξαρτώνται από τις εμπορικές παροχές της κάθε ναυτιλιακής εταιρίας, οι οποίες δε δίστασαν να κόψουν την έκπτωση από τους φοιτητές την καλοκαιρινή περίοδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ