Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Πλημμύρα» κυβερνητικών ευθυνών

Την κατασκευή των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων και την αποζημίωση των πλημμυροπαθών, ζητούν με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ

Τις πληγές από την καταστροφή μετρούν ακόμα οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης

Motion Team

Τις πληγές από την καταστροφή μετρούν ακόμα οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης
Την εκτέλεση των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων και την αποζημίωση των πλημμυροπαθών από την πρόσφατη πλημμύρα της Θεσσαλονίκης, ζητά το ΚΚΕ από την κυβέρνηση με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές Αγγελος Τζέκης και Γιώργος Χουρμουζιάδης και απευθύνεται στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά.

Οπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, σοβαρά προβλήματα αντιμετώπισε το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης από τη διάρκειας μιας ώρας περίπου νεροποντή που σημειώθηκε στις 17 Σεπτέμβρη. Δρόμοι έγιναν χείμαρροι και πλημμύρισαν προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε υπόγεια καταστήματα, σπίτια, αυτοκίνητα κ.ά., ενώ πολλές περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα.

Στη χαρακτηρισμένη, λοιπόν, «Ολυμπιακή» Θεσσαλονίκη, που διεκδικεί τη Διεθνή Εκθεση «ΕΧΡΟ 2008» - τονίζουν οι βουλευτές - η πρώτη νεροποντή που έπεσε απέδειξε την έλλειψη σοβαρών υποδομών, παρά τις υποσχέσεις και εξαγγελίες των μέχρι σήμερα κυβερνώντων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που αποτελούν κοροϊδία του λαού της πόλης.

Αιτίες των συνεπειών της νεροποντής - ξεκαθαρίζουν οι δύο βουλευτές - είναι η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων και δικτύων όμβριων υδάτων, ο μη καθαρισμός των φρεατίων, το μπάζωμα και η τσιμεντοποίηση των φυσικών ρεμάτων, αλλά και η ανυπαρξία ετοιμότητας άμεσης παρέμβασης του κρατικού μηχανισμού. Οι ευθύνες βαραίνουν όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Δήμους, Νομαρχία, ΕΥΑΘ, ΔΕΗ κλπ.), αλλά κυρίως την κυβέρνηση που, αφ' ενός, δεν προχώρησε στην κατασκευή των υποδομών που έχει ανάγκη ο Νομός Θεσσαλονίκης και, αφετέρου, ιδιωτικοποίησε την ΕΥΑΘ, τη ΔΕΗ και λοιπούς οργανισμούς κοινής ωφέλειας.

«Το ΚΚΕ - υπογραμμίζουν οι δύο βουλευτές - επανειλημμένα είχε επισημάνει ότι οι ελλείψεις αυτές και οι προωθούμενες ιδιωτικοποιήσεις θα είχαν αυτές τις αρνητικές για τον εργαζόμενο λαό της περιοχής συνέπειες», ενώ στη συνέχεια ζητούν να μάθουν τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση, ώστε:

  • Να κατασκευαστούν τα αντιπλημμυρικά έργα και τα νέα δίκτυα όμβριων υδάτων, ιδίως σε περιοχές με μεγάλη οικιστική ανάπτυξη, και να καθαριστούν τα υπάρχοντα.
  • Να αποζημιωθούν και πότε όσοι υπέστησαν ζημιές.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ