Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΒΟΛΟΥ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Σε νέο αποκλεισμό του περιφερειακού δρόμου Βόλου προχώρησαν χτες το πρωί οι 200 περίπου εργαζόμενοι που απασχολούνται στο έργο, διεκδικώντας το δικαίωμά τους στη δουλιά και την καταβολή δεδουλευμένων που τους οφείλει η εργοδοσία. Ο χτεσινός αποκλεισμός, από τις 7 π.μ. έως τις 9 π.μ., αποτελεί συνέχεια των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι το τελευταίο διάστημα, οι οποίες, όπως διαμηνύουν, θα συνεχιστούν μέχρι τη δικαίωσή τους. Δηλαδή, μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά τους να ξαναπιάσουν δουλιά για την ολοκλήρωση του έργου, όπως τους είχαν υποσχεθεί κυβερνητικοί και άλλοι τοπικοί παράγοντες, και να τους καταβληθούν οι δεδουλευμένες υπερωρίες δύο μηνών που τους οφείλει ο μεγαλοεργολάβος Κ. Μπαλάφας.

Οι εργαζόμενοι του περιφερειακού, οι οποίοι βρίσκονται σε υποχρεωτική άδεια από τις 10 του Αυγούστου, παρά τις υποσχέσεις που τους είχε δώσει ο εργοδότης τους ότι θα εργαστούν ξανά μετά τις 23 του Αυγούστου, οπότε και τελείωσαν τα Ολυμπιακά αγωνίσματα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, για την ολοκλήρωση του έργου, ακόμα να πιάσουν δουλιά.

Το θέμα της συνέχισης του αγώνα των εργαζομένων του Περιφερειακού καθώς και της διοργάνωσης συλλαλητηρίου συμπαράστασης, με τη συμμετοχή φορέων της Μαγνησίας, συζητήθηκε στη χτεσινή συνεδρίαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου, ύστερα από πρόταση της ΔΑΣ.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΧΩΔΕ, ο υπουργός, Γ. Σουφλιάς, δεν απέκλεισε ακόμα και το ενδεχόμενο να κηρυχτεί έκπτωτος ο εργολάβος του έργου, κάτι που θα σημάνει και την περαιτέρω καθυστέρηση στην ολοκλήρωσή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ