Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Πολύνεκρο δυστύχημα σε ορυχείο

ΑΓΚΥΡΑ.- Πυρκαγιά που ξέσπασε σε ορυχείο χαλκού στη βόρεια τουρκική πόλη Κούρε χθες κόστισε τη ζωή τουλάχιστον 19 εργαζομένων και τον τραυματισμό άλλων 17. Σύμφωνα με τα πρακτορεία Ανατολή και Ασοσιέιτεντ Πρες, σωστικά συνεργεία προσπαθούσαν να ανασύρουν εργαζόμενους από το ορυχείο.

Οι εργαζόμενοι παγιδεύτηκαν 150 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, όταν ξέσπασε φωτιά το πρωί χθες, και αναγκάστηκαν να πάνε βαθύτερα για να σωθούν. Οι διασώστες χρειάστηκαν τουλάχιστον τέσσερις ώρες για να σβήσουν τη φωτιά, σύμφωνα με μαρτυρίες. Μετά την ανάσυρση των σορών και των τραυματιών, τα σωστικά συνεργεία συνέχιζαν την αναζήτηση για εργαζόμενους. Δύο εκ των διασωστών επίσης τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με στέλεχος της εταιρίας, με έδρα την Ισταμπούλ στην οποία ανήκει το ορυχείο χαλκού, δήλωσε ότι η φωτιά έγινε στη διάρκεια εξόρυξης. Εργαζόμενος απέδωσε την ενίσχυση της πυρκαγιάς σε ανέμους που έπνεαν εντός του ορυχείου.

  • Ο τουρκικός και διεθνής Τύπος στεκόταν χθες στην επίσκεψη Φερχόιγκεν στην Τουρκία, -χθες βρισκόταν στις κουρδικές περιοχές - η οποία εντάσσεται στην «αξιολόγηση» της πορείας ένταξης της χώρας στην ΕΕ. Ο Τούρκος ΥπΕξ είπε χαρακτηριστικά πως «φθάνει η στιγμή της αλήθειας».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ