Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ας μας πουν για τον Παρθενώνα

Ιερός χώρος για κανόνια αλλά όχι για μήνυμα Αλληλεγγύης, ανεξαρτησίας και παγκόσμιας ειρήνης! Διαμαρτύρονται, λέει, κυβέρνηση και Σύλλογος Αρχαιολόγων για το πανό της ΚΟΑ του ΚΚΕ στην Ακρόπολη που «καλωσόριζε» τον Κ(iller) Πάουελ, αυτόν που παραμύθιασε τον ΟΗΕ, με τις δήθεν αεροφωτογραφίες των ατομικών εγκαταστάσεων του Ιράκ (με τις ευλογίες των συνεταίρων του Αγγλων).

Ας μας πουν λοιπόν, πρώτον, η κυβέρνηση: Αν, πότε και ποιος από τη συντηρητική παράταξη κατάγγειλε, έστω και μεταχρονολογημένα, τους «σύμμαχους» Αγγλους και τους «εθνικόφρονες» μας που μετατρέψανε τον ιερό χώρο του Παρθενώνα σε οχυρό που ξερνούσε φωτιά και ατσάλι, σπέρνοντας τον όλεθρο στο λεκανοπέδιο, το Δεκέμβρη του 1944, ενώ εμείς δε ρίξαμε ούτε μια τουφεκιά στην ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ.

Δεύτερον, οι αρχαιολόγοι (όχι όλοι) κι ας μην ανατρέξουν 2-3 αιώνες πίσω στον ΕΛΓΙΝ που ξήλωνε τον Παρθενώνα και ας απαντήσουν κι αυτοί στο ίδιο ερώτημα για το ανοσιούργημα των απογόνων του Κόμητα (!) Τόμας Μπρους που βεβήλωσαν τη ζωντανή αιώνια ιστορία μας, κάτι που δε διανοήθηκαν ούτε οι εχθροί χιτλερικοί.

Μέχρι να απαντήσουν, τεκμηριωμένα, θα θεωρούνται οι διαμαρτυρίες τους υποκρισία οσφυοκαμπτών της εποχής Πιουριφόι. Την εποχή που αυτοί που το προηγούμενο Σάββατο αναρτήσανε το πανό, στέκονταν όρθιοι μπροστά στις κάννες των πολυβόλων του Μπαϊρακτάρη και τα ανήκουστης βαρβαρότητας σαδιστικά βασανιστήρια του ΝΕΟΥ «ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ» της «ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΣΥΝΗΣ» ΣΤΟ ΜΑΚΡΟΝΗΣΙ, που πέθαιναν για τα ιδανικά της ανεξαρτησίας και της παγκόσμιας ειρήνης. Γι' αυτά τα ιδανικά που συμβολίζει ο Παρθενώνας...

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ

Αντιστασιακός


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ