Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Γεύση» από την Κίνα

Ενα κινέζικο υπερθέαμα από τον 60μελή Δημοτικό Θίασο Οπερας του Πεκίνου «Νανζίνγκ» παρουσιάζεται σήμερα και αύριο, στο Ηρώδειο. Από την ίδρυσή του, το 1952, το συγκρότημα έχει πραγματοποιήσει παραστάσεις σε ολόκληρη την Κίνα και σε διάφορες χώρες στο εξωτερικό (Ιαπωνία, ΗΠΑ, Αυστραλία, Νότια Κορέα κ.ά.). Τα εξήντα μέλη του (ηθοποιοί, χορευτές, τραγουδιστές, μουσικοί), καλωσορίζονται θερμά, οπουδήποτε εμφανίζονται. Το ρεπερτόριο του συγκροτήματος περιλαμβάνει έργα της κινεζικής παράδοσης αλλά και σύγχρονα θεάματα, ενώ συνδυάζει την όπερα με άλλες μακραίωνες λαϊκές μορφές θεάτρου, χορού, μουσικής, κ.ά.

Υπό την καλλιτεχνική καθοδήγηση του διευθυντή τους, Τζανγκ Τσιαντσίνγκ, παρουσιάζεται στην Αθήνα ένα πρόγραμμα με αποσπάσματα από τα θεάματά τους, μεταξύ των οποίων: «Ο βασιλιάς - Πίθηκος κάνει γυαλιά καρφιά το παλάτι του δράκοντα», «Η ουράνια κόρη προσφέρει άνθη», «Βρίσκοντας το περιδέραιο από νεφρίτη», «Ο κλέφτης των ιερών βοτάνων».

Κορυφαία ηθοποιός του θιάσου είναι η φημισμένη διεθνώς Λι Τσι, ειδικευμένη σε ρόλους κουίνγκ γι (νεαρής, ενάρετης κοπέλας), με σπουδές στο Ινστιτούτο Δραματικής Τέχνης της Κίνας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ