Σάββατο 28 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αγαπημένες μελωδίες

Μ. Θεοδωράκης - Π. Φιλιππίδης
Μ. Θεοδωράκης - Π. Φιλιππίδης
Σε ένα μοναδικό διάλογο μουσικής, λόγου και εικόνας, η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» παρουσιάζει, σήμερα, στο Δημοτικό Θέατρο «Αλέξης Μινωτής», στο Αιγάλεω μια βραδιά γεμάτη μελωδίες και αλησμόνητα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη που έντυσαν γνωστές κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις, με παράλληλες προβολές από τα έργα αυτά και με τον τίτλο «Μουσική και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από τον Κινηματογράφο και το Θέατρο».

Η σκηνοθεσία είναι του Στέλιου Γούτη, ενώ τα κείμενα της παράστασης είναι της Κάκιας Ιγερινού. Τα τραγούδια ερμηνεύουν ο Παντελής Θεοχαρίδης και οι ηθοποιοί Πέτρος Φιλιππίδης, Γιάννης Σαμσιάρης και Νατάσα Μανίσαλη.

Παρουσιάζονται μουσικά αποσπάσματα και τραγούδια από τις ταινίες: «Honeymoon», «Συνοικία το όνειρο», «Φαίδρα», «Ηλέκτρα», «Les amants de Teruel», «Ζορμπάς», «Το νησί της Αφροδίτης», «Κατάσταση Πολιορκίας», «Σέρπικο», «Ο άνθρωπος με το γαρίφαλο», κ.ά. καθώς και από τα θεατρικά έργα: «Ενας Ομηρος», «Ομορφη Πόλη», «Μαγική Πόλη», «Γειτονιά των Αγγέλων», «Εχθρός Λαός» κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ