Σάββατο 14 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΡΟ ΑΕ
Θέλει αστυνόμους τους ελεγκτές

Δυναμική και αποφασιστική παρέμβαση έκανε χτες αντιπροσωπεία συνδικαλιστών του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου για ένα ακόμα κρούσμα αστυνομοκρατίας από τα πολλά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στους χώρους εργασίας. Ειδικότερα, χτες το πρωί, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΜΕΤΡΟ ΑΕ στα Σεπόλια ενάντια τη μετατροπή της υπηρεσίας ελέγχου εισιτηρίων σε υπηρεσία ασφάλειας με αστυνομικού τύπου αρμοδιότητες και στολές, αλλά και στη δίωξη του Μάριου Καλατζή εργαζόμενου και συνδικαλιστή, επειδή δεν αποδέχτηκε την αλλαγή του χαρακτήρα της υπηρεσίας και αρνήθηκε να φορέσει τη νέα στολή τύπου «σεκιούριτι». Η διεύθυνση του ΜΕΤΡΟ ΑΕ μετά τις συνεχείς αρνήσεις του εργαζόμενου να φορέσει τη στολή, του έστειλε εξώδικο με το οποίο τον καλούσε να συμμορφωθεί μέχρι χτες Παρασκευή, αλλιώς θα έπαιρνε όλα τα νόμιμα μέτρα.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ αλλά και του σωματείου εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ συναντήθηκαν με τον διευθύνοντα σύμβουλο Β. Οικονομόπουλο. Κάτω από την ισχυρή παρέμβαση και πίεση των συνδικαλιστών υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση και τους δήλωσε ότι δεν τίθεται κανένα πρόβλημα με τον εργαζόμενο και δε θα υποχρεωθεί να φοράει τη στολή. Ταυτόχρονα, αποδέχτηκε ότι η μετατροπή της υπηρεσίας ελεγκτών εισιτηρίων σε υπηρεσία ασφάλειας με τις ανάλογες στολές συνιστά πρόβλημα μέσα στο όλο κλίμα αστυνομοκρατίας που έχει δημιουργηθεί με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι συνδικαλιστές από την πλευρά τους επισήμαναν στον διευθύνοντα σύμβουλο ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θεωρεί ότι όλα αυτά τα αστυνομικού τύπου μέτρα έχουν στόχο τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις παρεμβάσεις στους χώρους εργασίας, αλλά και έξω από αυτούς ακόμα πιο δυναμικά και μετά τους αγώνες για να μην περάσει η αστυνομοκρατία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ