Τρίτη 25 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Εγκριση για νόμιμο μπετόν στη «Λαυρεωτική»

Ανατρέπεται η μέχρι τώρα νομολογία του Ε' Τμήματος

Στροφή στη μέχρι τώρα νομολογία του ΣτΕ για τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς στην Αττική διαφαίνεται στο Ε' Τμήμα του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου στη «μετά Δεκλερή» εποχή, καθώς το δικαστήριο ενέκρινε Προεδρικό Διάταγμα για την κατ' εξαίρεση έγκριση πολεοδομικής μελέτης του συνεταιρισμού «Ολυμπιακοί Αετοί» σε περιοχή της Κοινότητας Κουβαρά (Μαρκόπουλο) Αττικής.

Μάλιστα, είχε κατατεθεί και πέρσι σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο επιχειρήθηκε η έγκριση της συγκεκριμένης πολεοδομικής μελέτης, αλλά το δικαστήριο είχε αναβάλει την επεξεργασία του, ώστε να σταλούν από το ΥΠΕΧΩΔΕ συμπληρωματικά στοιχεία που να δικαιολογούν την κατ' εξαίρεση έγκριση του Προεδρικού Διατάγματος.

Ετσι, το ΥΠΕΧΩΔΕ ξανακατέθεσε σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για επεξεργασία και απέστειλε τα σχετικά στοιχεία. Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, από τα στοιχεία προκύπτει ότι μετά το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθηνών (Ν. 1515/1985), δημιουργήθηκαν μόνο τρεις παραθεριστικοί συνεταιρισμοί στην Αττική (Κοινότητα Πέρδικα Αίγινας με 115,6 στρέμματα, Δήμος Γλυφάδας με 51 στρέμματα και Δήμος Κερατσινίου με 59 στρέμματα) και επομένως μπορεί να γίνει δεκτό το αίτημα!

Μετά τη νομολογιακή στροφή του ΣτΕ, θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα υπάρξει μπαράζ αιτήσεων από την Πολιτεία για να ικανοποιηθούν οικιστικά αιτήματα που εκκρεμούν εδώ και πολλά χρόνια, με αρνητικές συνέπειες στο περιβάλλον της Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ