Σάββατο 22 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Νύχτα θριάμβου

Αυτή η νύχτα ήταν ιδιαίτερα μακριά για τους φίλους του Παναθηναϊκού και όλοι εύχονταν να μην ξημερώσει... Η κατάκτηση για δεύτερη φορά του Πρωταθλήματος Ευρώπης έδωσε το δικαίωμα στους φίλους του «τριφυλλιού» σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στην Αθήνα να το κάψουν μεταφορικά και κυριολεκτικά, αφού δεν έλειψαν τα παρατράγουδα από ορισμένους ανεγκέφαλους. Αν και η αρχή των πανηγυρισμών ήταν το κλασικό στέκι για τέτοιες περιπτώσεις, η Ομόνοια, γύρω στις 2.30 τα ξημερώματα η εστία μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο, όπου 2.000 οπαδοί επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στους τροπαιοφόρους, που γύρναγαν από τη Θεσσαλονίκη. Ο τεχνικός της ομάδας, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που κατέκτησε το τέταρτο Πρωτάθλημα Ευρώπης έπλεε σε πελάγη ευτυχίας. «Το τρόπαιο που πρόσθεσα στη συλλογή μου είναι το τέταρτο αλλά αυτό λίγη σημασία έχει μπροστά σε αυτό που πρόσθεσε ο σύλλογος στη δική του ιστορία. Αυτό που μετράει περισσότερο είναι ότι ο Παναθηναϊκός στέφθηκε για δεύτερη φορά πρωταθλητής Ευρώπης. Από την αρχή της περιόδου δείξαμε ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα και στο τέλος το αποδείξαμε», τόνισε ο Γιουγκοσλάβος τεχνικός.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις των υπολοίπων παικτών, που πλέον άρχισαν να κάνουν λόγο και για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Κληρώνει για ΑΕΚ-Πανιώνιο

Τα... ψέματα τελειώνουν σήμερα για ΑΕΚ και Πανιώνιο που κοντράρονται στο ΟΑΚΑ (19.15 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ) για τρίτη και καθοριστική φορά, αφού ο νικητής θα εξασφαλίσει την είσοδό του στο φάιναλ φορ του ελληνικού πρωταθλήματος όπου θα βρουν αντιμέτωπο τον Παναθηναϊκό. Παράλληλα, ή οι «κιτρινόμαυροι» ή οι «κυανέρυθροι» προκριθούν ουσιαστικά θα έχουν οριστικοποιήσει και τη συμμετοχή τους στην Ευρωλίγκα της νέας περιόδου αφού ο Παναθηναϊκός ήδη προκρίθηκε ως κάτοχος του φετινού τροπαίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ