Τετάρτη 7 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Ολοι σήμερα στην απεργία

Από τα χαράματα έξω από τα ξενοδοχεία της Αθήνας θα δοθεί η μάχη της περιφρούρησης. Στις 10 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος η απεργιακή συγκέντρωση

«Φιλοξενία» σήμερα στα ξενοδοχεία δε θα υπάρχει, καθώς οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Αθήνας πραγματοποιούν 24ωρη απεργία από τις 6 το πρωί μέχρι τις 6 το πρωί της Πέμπτης. Οι εργαζόμενοι παλεύουν για αμοιβές που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους, για ανθρώπινες συνθήκες δουλιάς. Από τα χαράματα οι ταξικές δυνάμεις του κλάδου θα δώσουν έξω από τα ξενοδοχεία της Αθήνας τη μάχη για την περιφρούρηση της απεργίας. Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ηδη, όλο το προηγούμενο διάστημα οι δυνάμεις του Συντονιστικού Σωματείων Ξενοδοχείων Αθήνας «όργωσαν» τα ξενοδοχεία της Αθήνας και μίλησαν με εκατοντάδες εργαζόμενους για την κρισιμότητα του αγώνα. Εγιναν δέκτες της οργής που επικρατεί στον κλάδο για τις απαράδεκτες συνθήκες δουλιάς και τα εξευτελιστικά μεροκάματα που δίνουν οι ξενοδόχοι.

Χτες για ακόμα μια φορά οι ξενοδόχοι εμφανίστηκαν προκλητικά αδιάλλακτοι απέναντι στα αιτήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Η αδιαλλαξία τους αυτή βέβαια πηγάζει από τη στήριξη που τους παρέχει η κυβερνητική πολιτική, αλλά και η συμβιβασμένη πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού, που έσπευσε να «παραδώσει» τη σύμβαση στον ΟΜΕΔ, προκειμένου να κρατήσει στο περιθώριο τον κλάδο.

Σε τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Απασχόλησης μεταξύ των ξενοδόχων και των εκπροσώπων των σωματείων των ξενοδοχοϋπαλλήλων, παρουσία του υπουργού Π. Παναγιωτόπουλου, οι πρώτοι δήλωσαν για ακόμα μια φορά την άρνησή τους στην υπογραφή τοπικής σύμβασης. Επικαλέστηκαν και πάλι την «κρίση» στον τουρισμό για να δικαιολογηθούν. Οι συνδικαλιστές ξεκαθάρισαν ότι όχι μόνο δεν κάνουν βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις τους, αλλά οι κινητοποιήσεις του κλάδου θα ενταθούν το επόμενο διάστημα!

Ως «Πόντιος Πιλάτος» εμφανίστηκε στη συνάντηση ο Π. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος ζήτησε απλά «και από τα δύο μέρη να αποφύγουν με κάθε τρόπο τις εντάσεις και να προφυλάξουν από κοινού, πάνω από τις όποιες διαφωνίες και διαφοροποιήσεις τους, τη μεγάλη υπόθεση του Ελληνικού Τουρισμού, στη χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων».

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι διεκδικούν: Υπογραφή Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Κατώτερο μισθό 1.100 ευρώ. Σταθερή και πλήρη εργασία, μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, έξτρα, σε αορίστου χρόνου. Κατάργηση των δουλεμπορικών γραφείων. Ο χρόνος του διαλείμματος να μην παρατείνει το χρόνο εργασίας. 35ωρο, 7ωρο, 5ήμερο για όλους τους εργαζόμενους. Λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων επίδομα 18% στα καταβαλλόμενα για όλο το 2004 για όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα εργασιακής σχέσης. Ελάχιστη σύνθεση προσωπικού και καθορισμός καθηκόντων.

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των ξενοδοχοϋπαλλήλων εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ