Τη Δευτέρα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο στον Β` όμιλο αφού τα πάντα παραμένουν ανοιχτά για τις τρεις από τις τέσσερις ομάδες που τουλάχιστον μαθηματικά έχουν πιθανότητες πρόκρισης. Η Γαλλία κόντρα στην Ελβετία και η Κροατία με την Αγγλία θα κοντραριστούν στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου ξέροντας πολύ καλά ότι στραβοπατήματα δεν επιτρέπονται αφού τους ηττημένους τους περιμένει η θέση της επιστροφής.
Κάτι η πολύ καλή εμφάνιση των Κροατών κόντρα στη Γαλλία, κάτι το γεγονός ότι οι Αγγλοι δεν έχουν πείσει ακόμα και το παιχνίδι σίγουρα θα πρέπει να θεωρηθεί ντέρμπι. Οι Κροάτες με νίκη βρίσκονται αυτόματα στους οκτώ και βάζουν τις βάσεις για μια νέα αξιόλογη πορεία όπως στο Μουντιάλ του 1998. Η εμφάνιση κόντρα στους «τρικολόρ», που αν και βρέθηκαν να χάνουν τουλάχιστον κατάφεραν να πάρουν το βαθμό της ισοπαλίας, έχει γεμίσει αισιοδοξία το συγκρότημα του Οτο Μπάριτς που πιστεύει ότι οι παίκτες του μπορούν να πάρουν τους τρεις βαθμούς. «Είδαμε ότι μπορούμε να κοντράρουμε τις δυνατές ομάδες ακόμα και εάν οι συνθήκες του παιχνιδιού δε μας ευνοούν αρχικά. Εάν αυτό το πνεύμα παιχνιδιού το μεταφέρουμε και στο παιχνίδι με την Αγγλία τότε έχουμε πολλές πιθανότητες να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Τη νίκη» τόνισε ο προπονητής των Κροατών.
Από την άλλη, η Αγγλία χρειάζεται ένα βαθμό για να σφραγίσει και τυπικά την πρόκριση στην επόμενη φάση. Το γεγονός ότι ακόμα το συγκρότημα του Ερικσον ψάχνει την καλή εμφάνιση κάνει όλους στη «γηραιά Αλβιόνα» να σκέφτονται μόνο τη νίκη. Ο προπονητής των «λιονταριών» εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Αγγλία θα βελτιώσει κι άλλο την απόδοσή της. «Με την Ελβετία παίξαμε καλύτερα απ' ό,τι κόντρα στη Γαλλία. Μπορούμε ακόμα καλύτερα και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε στο τελευταίο παιχνίδι».
Μπορεί να αρκείται και στον ένα βαθμό για την πρόκριση, εντούτοις η εμφάνιση κόντρα στην Κροατία δίνει παραπάνω κίνητρα για τη νίκη στους Γάλλους που θέλουν να ρεφάρουν την άσχημη απόδοση της δεύτερης αγωνιστικής. Αλλωστε και ο τρόπος που δέχτηκε τα γκολ (δυο λάθη της άμυνας) έδωσαν τροφή για σχόλια τόσο στο γαλλικό Τύπο όσο και στο διεθνή και όπως δηλώνουν στους «τρικολόρ» ήρθε η ώρα αυτά να σταματήσουν. «Φυσικά και είμαστε απογοητευμένοι. Προηγηθήκαμε 1-0 και παρ' ολίγον να χάσουμε αφού δεν παίξαμε καλά. Εχουμε ακόμη μια ευκαιρία να διορθώσουμε την κακή εμφάνιση» δήλωσε ο διεθνής παίκτης Τιράμ.