Παρασκευή 21 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ.

Σήμερα, 21 Απρίλη, συμπληρώνονται 5 χρόνια από το θάνατο του πολυαγαπημένου συζύγου μου ΙΩΑΝΝΗ ΡΟΥΣΟΜΑΝΗ.

Γεννήθηκε στις 25 Μάη 1922 στα Κύμινα Θεσσαλονίκης. Στην Kατοχή πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Εκανε στο ΕΑΜ Νέων, στην ΕΠΟΝ, ήταν αντάρτης του ΕΛΑΣ, και αγωνίστηκε για τη λευτεριά της πατρίδας και την κοινωνική πρόοδο. Υπεύθυνος του ΕΑΜ Νέων, γραμματέας της ΕΠΟΝ στα Κύμινα, μέλος Αχτιδικής Επιτροπής της ΕΠΟΝ ως οργανωτής, πήρε μέρος σε πολλές συνεδριάσεις και συνδιασκέψεις και στο πρώτο Παμμακεδονικό Συνέδριο της ΕΠΟΝ το 1943 στο Καταφύγιο Πιερίας.

Μετά τη Βάρκιζα, συνέχισε τον αγώνα ως μέλος της ΕΠΟΝ και του ΚΚΕ.

Τον Ιούνη του 1947, κλήθηκε να υπηρετήσει τη θητεία του. Για τη συμμετοχή του στην Εθνική Αντίσταση, στάλθηκε στη Μακρόνησο ως ανεπιθύμητος. Οι διώξεις, μετά την απελευθέρωσή του από τη Μακρόνησο, τον ανάγκασαν να καταφύγει στη Βουλγαρία, όπου έζησε 35 ολόκληρα χρόνια ως πολιτικός πρόσφυγας. Εκεί βοήθησε την οργάνωση των Ελλήνων Πολιτικών Προσφύγων, ΔΟΜΕ στο Πλόβντιφ και εργάστηκε στην παραγωγή ως εργάτης, αλλά και ως ειδικευμένος εργάτης ηλεκτρολόγος.

Επαναπατρίστηκε μαζί με τη σύζυγό του στις 28 Οκτώβρη 1983.

Ζούσε στα Κύμινα ως το θάνατό του στις 21 Απρίλη 1995.

Στη μνήμη του, προσφέρω 15.000 δρχ. για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

Η σύζυγός του Αναστασία Ρουσομάνη

* * *

Ο Κώστας Στέκας προσφέρει 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ για το 16ο Συνέδριο, στη μνήμη του πατέρα του ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΣΤΕΚΑ και των στελεχών του ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΡΛΗ, ΤΑΚΗ και ΕΛΕΝΗΣ ΑΔΑΜΟΥ.

* * *

Φωτ. 6

Στη μνήμη των γονιών μου ΙΩΑΝΝΗ και ΕΥΔΟΞΙΑΣ ΤΑΣΟΥΛΑ, του αδελφού μου ΣΩΤΗΡΗ, των παππούδων μου ΒΑΣΙΛΗ και ΕΛΕΝΗΣ και των θείων μου ΤΑΣΟΥ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, προσφέρω 10.000 δρχ. στην ΚΟ Ιωαννίνων.

Ηταν όλοι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και έμειναν πιστοί στα ιδανικά τους. Θα μείνουν για πάντα στο νου και την καρδιά μου, όσα χρόνια και αν περάσουν.

Ελένη Τασούλα - Καταρράχτης Ζίτσας

* * *

Φωτ.

Στις 5 Απρίλη έκλεισαν 4 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΜΥΡΩΝΑ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του και η κόρη του πρόσφεραν 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Φιλύρου Θεσσαλονίκης, και η αδερφή του 5.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη του αδικοχαμένου φίλου μου ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΑΣΑΒΒΑ, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Θεσσαλονίκης, 30.000 δρχ.

Μ. Μ.

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 12 χρόνων από το θάνατο του ΠΑΥΛΟΥ και της ΕΥΘΥΜΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ,προσφέρω στη μνήμη τους 10.000 δρχ. για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

Η κόρη τους Χριστίνα

* * *

Στη μνήμη της γυναίκας μου ΜΑΡΙΑΣ, προσφέρω 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Τρ. Τριανταφύλλου


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ