Τετάρτη 16 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Καταψήφισε το ΚΚΕ

Το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή

Κατηγορηματικά αντίθετος στη διαιώνιση της μερικής απασχόλησης στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ ήταν χτες στη Βουλή, όπου συζητήθηκε το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, ο βουλευτής του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας. Ο βουλευτής του ΚΚΕ καταψήφισε το νομοθέτημα, σημειώνοντας ότι είναι ενδεικτικό και για τις κυβερνητικές προθέσεις αναφορικά με τους συμβασιούχους, ενώ θετική ψήφο έδωσαν μόνον οι κυβερνητικοί βουλευτές.

Ο εκπρόσωπος του Κόμματος επισήμανε την πλήρη αντίθεση του ΚΚΕ στη μερική απασχόληση και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, καθώς «η εμπειρία της εφαρμογής της μερικής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα έχει επώδυνες επιπτώσεις», αφού «ιδιώτες εργολάβοι και βιομήχανοι χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους ως αναλώσιμη ύλη, χωρίς δικαιώματα» και «σε πολλούς χώρους οι εργαζόμενοι δεινοπαθούν».

Οπως επισήμανε, με το νομοσχέδιο στο δημόσιο και τους ΟΤΑ «δημιουργούνται δυο και τρεις κατηγορίες εργαζομένων με διαφορετικά δικαιώματα», οι οποίοι θα «μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν απεργοσπαστικός μηχανισμός γι' αυτούς που θα τους απασχολούν». Παράλληλα τόνισε ότι η κυβέρνηση προχώρησε στην αντικατάσταση σχετικού νόμου του ΠΑΣΟΚ, γιατί «θέλει οι άνεργοι να περάσουν από τα δικά της βουλευτικά γραφεία». Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι με το νομοθέτημα «οι εργαζόμενοι προσβάλλονται και είναι πρόκληση εναντίον τους, ενώ πουλάτε ελπίδα στους ανέργους. Πουλάτε το δικαίωμα της εργασίας».

Και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ότι «θέλετε να δείξετε πιο χαμηλούς δείκτες ανεργίας μοιράζοντας μια θέση εργασίας σε δυο και τρία άτομα».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε επίσης ότι «συνεχίζεται το καθεστώς των συμβασιούχων και δείχνει τις προθέσεις της κυβέρνησης συνολικά για το θέμα», αναρωτώμενος γιατί η κυβέρνηση δεν προχωρά στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Για το ίδιο θέμα συνολικά διευκρίνισε ότι «γίνεται πολλή σπέκουλα για την περίφημη κοινοτική οδηγία», ενώ «πουθενά μα πουθενά δε λέει ότι μπορεί να γίνουν μόνιμοι οι συμβασιούχοι. Πέφτει χοντρό δούλεμα στις πλάτες των συμβασιούχων».

«Η ΕΕ προωθεί τη μερική απασχόληση», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι «το νομοσχέδιο δείχνει τις προθέσεις της κυβέρνησης στην ίδια κατεύθυνση» και «ιδίως στη μέριμνα και φροντίδα, τη φύλαξη των σχολείων και την ασφάλεια των σχολείων», ρωτώντας «γιατί να εργάζονται με μερική απασχόληση; Γιατί να μην έχουν πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα;». Μάλιστα, προκάλεσε την κυβέρνηση για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων: «Οι 3.000 σχολικοί φύλακες θα μονιμοποιηθούν ναι ή όχι;» ρώτησε, «οι καθαρίστριες που εργάζονται στα σχολεία ως "εργολάβοι" θα μονιμοποιηθούν ή όχι; Θα τις καλέσετε να κάνουν αιτήσεις για μερική απασχόληση;».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο δρόμο πάνω από 450 εργάτες(2010-12-30 00:00:00.0)
Προγραμματική αβάντα στο ΠΑΣΟΚ(2010-01-29 00:00:00.0)
Πιάστηκε στα πράσα ο ΣΥΝ(2009-09-29 00:00:00.0)
Συνεχίζουμε τον αγώνα(2009-04-17 00:00:00.0)
«Πάρτε το πίσω»!(2005-07-21 00:00:00.0)
Δεν έχει έγκριση ούτε από την ΑΔΕΔΥ(2003-07-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ