Τρίτη 15 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ
Σε επίσχεση εργασίας οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από την Τετάρτη οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί του ΤΕΙ Καβάλας, διεκδικώντας δεδουλευμένα από το Γενάρη του 2004. Η απόφαση πάρθηκε ύστερα από γενική συνέλευση του Συλλόγου την περασμένη Τετάρτη, κατά την οποία συζητήθηκε η απόφαση του ΤΕΙ να μειώσει τις ώρες διδασκαλίας των εκτάκτων καθηγητών, με τη δικαιολογία ότι το ίδρυμα δε διαθέτει τους απαραίτητους πόρους για να ανταποκριθεί στα εκπαιδευτικά του καθήκοντα. Οι περικοπές στις ώρες των εκπαιδευτικών αντισταθμίστηκαν με την κάλυψη 1.500 ωρών διδασκαλίας με σπουδαστές στο πλαίσιο της απασχόλησης σπουδαστών.

Οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι αποτελούν το 85% του εκπαιδευτικού προσωπικού στο ΤΕΙ Καβάλας, χαρακτηρίζουν «καταχρηστική και αδικαιολόγητη κάθε απόφαση για οποιαδήποτε μείωση του εισοδήματος και υποβάθμισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας», ενώ σημειώνουν και τους κινδύνους για την ασφάλεια διδασκόντων και σπουδαστών που προκύπτουν από τη συμφόρηση των εργαστηρίων εξαιτίας της σύμπτυξής τους. Οι εκπαιδευτικοί προβάλλουν το ζήτημα της υποχρηματοδότησης των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό και αναδεικνύουν την αναγκαιότητα να υπάρξει «γενναία αύξηση των δαπανών για την παιδεία». Τέλος, καλούν τους σπουδαστές και την εκπαιδευτική κοινότητα του ΤΕΙ Καβάλας να τους συμπαρασταθεί στα δίκαια αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ