Δευτέρα 14 Ιούνη 2004 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 1 - 2
Ιδανικό ξεκίνημα

Ιδανικό ξεκίνημα και δημιουργία υψηλών προσδοκιών - για τη συνέχεια - από την εθνική ομάδα, στο EURO 2004. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κέρδισε την Πορτογαλία με 2 - 1 (93' Ρονάλντο - 6' Καραγκούνης, 51' Μπασινάς πεν.), προκαλώντας τον ενθουσιασμό των Ελλήνων, αλλά και το θαυμασμό των αλλοδαπών. Ακόμα και σε σημείο μάλλον υπερβολής. Ακούστηκαν κουβέντες μέχρι και για τελικό, όχι μόνο από ημεδαπούς, αλλά και π.χ. από τον παλαίμαχο Γερμανό ποδοσφαιριστή, Χορστ Χρούμπες, που υποστήριξε: «Αν αυτή η ομάδα συνεχίσει με παρόμοιες εμφανίσεις μπορεί να φτάσει μέχρι τον τελικό».

Η αναγνώριση, λοιπόν, για την Εθνική δεν αφορά μόνο το αποτέλεσμα - που αφ' εαυτού του συνιστά τεράστια επιτυχία - αλλά και τον τρόπο με τον οποίο προήλθε. Οι διεθνείς ήταν εμφανώς ανώτεροι από τους αμφιτρύωνες Πορτογάλους, οι οποίοι παραδέχτηκαν το δίκαιον της ήττας τους. Οπως είναι φυσικό, το τελικό σφύριγμα του Κολίνα αποτέλεσε την αρχή πανηγυρισμών και εκδηλώσεων χαράς σε παίχτες, τεχνική ηγεσία και φιλάθλους. Πάντως, ο Ρεχάγκελ στις δηλώσεις του ήταν αρκετά προσγειωμένος και γαλαντόμος: «Η στρατηγική που ακολουθήσαμε μας βγήκε 100%. Εγώ απλώς έδωσα συμβουλές. Τα συγχαρητήρια ανήκουν στους παίκτες. Παίζουν ο ένας για τον άλλον και αυτοί πήραν το θετικό αποτέλεσμα».

Οι πανηγυρισμοί και η χαρά της μεγάλης αυτής επιτυχίας είναι δύσκολο να κοπάσουν. Ομως, επειδή η ζωή αλλά και το τουρνουά συνεχίζονται, η «επιχείρηση προσγείωση» βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Προεξάρχοντος του ομοσπονδιακού εκλέκτορα, που, πάντως, βρίσκει απόλυτα σύμφωνους τους διεθνείς, άπαντες σκέφτονται την επόμενη αναμέτρηση με την Ισπανία. Πλέον, δεν κρύβουν ότι στοχεύουν σε συνέχεια των επιτυχιών, που οριοθετούνται σε πρόκριση και δηλώνουν έτοιμοι να πράξουν ό,τι είναι δυνατόν, γι' αυτό. Ο Ρεχάγκελ, στο ραδιοσταθμό SPOR FM, επισήμανε: «Τώρα, η επιθυμία μας είναι να προχωρήσουμε στη διοργάνωση, θέλουμε πολύ την επιτυχία εδώ. Η ομάδα έχει πλέον αέρα και θα πάμε να "χτυπήσουμε" το επόμενο παιχνίδι».


Eurokinissi

Ο αρχηγός της ομάδας, Θ. Ζαγοράκης - που αναδείχτηκε ο πολυτιμότερος παίχτης εναντίον της Πορτογαλίας - είπε: «Δε φοβόμαστε κανέναν και τίποτα. Στόχος μας πλέον η πρόκριση στον επόμενο γύρο. Ολες οι ομάδες του ομίλου είναι πολύ καλές. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας και θα αντιμετωπίσουμε όλα τα παιχνίδια με τον ίδιο τρόπο, παίζοντας το ποδόσφαιρο που μπορούμε και ξέρουμε να παίζουμε». Ο Δέλλας, τόνισε: «Είμαστε κουρασμένοι. Η δουλιά συνεχίζεται. Πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι, όπως όταν ήρθαμε. Ξέρουμε τις δυνατότητές μας και θα κοιτάμε τα παιχνίδια ένα - ένα. Ακόμα είμαστε outsider. Δεν έχουμε γίνει απότομα η υπερομάδα που θα κερδίσει για πλάκα την Ισπανία. Οι Ισπανοί είναι μεγάλη ομάδα με μεγάλους παίκτες. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να δώσουμε πάλι το κάτι παραπάνω, βάζοντας την ψυχή μας και την καρδιά μας».

  • Στη χτεσινή προπόνηση δε συμμετείχαν οι Νταμπίζας, Καραγκούνης, Σεϊταρίδης. Ο πρώτος συνεχίζει το ατομικό πρόγραμμα, ενώ οι υπόλοιποι δύο δε γυμνάστηκαν κυρίως για προληπτικούς λόγους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ