Δευτέρα 14 Ιούνη 2004 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Κόκκινα πανηγύρια

Από τους πανηγυρισμούς των κομμουνιστών στην Ομόνοια
Από τους πανηγυρισμούς των κομμουνιστών στην Ομόνοια
Χτες ο λαός έκανε ένα βήμα. Ισχυροποίησε το ΚΚΕ. Ισχυροποίησε τον εαυτό του. Αυτό πανηγύρισαν και γιόρτασαν χτες οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ομόνοιας. «Ισχυρό ΚΚΕ, αντεπίθεση λαέ». Σ' αυτό το σύνθημα ενώθηκαν οι φωνές των νέων, που γλέντησαν με το δικό τους αγωνιστικό τρόπο το υψηλό ποσοστό της αντίστασης, της ανυπακοής, της απειθαρχίας στην ΕΕ.

Εχει νόημα. Εχει μήνυμα και έχει και αξία. Ακριβώς επειδή η ψήφος στο ΚΚΕ έχει όλα τα παραπάνω κι ακριβώς επειδή η ικανοποίηση και ο αυθορμητισμός όσων βίωσαν βήμα προς βήμα όλο τον αγώνα ώστε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών να στείλει ένα μήνυμα προοπτικής ήταν πολύ ισχυρά, από τις πρώτες κιόλας ώρες που φάνηκε ξεκάθαρα η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ η πλατεία της Ομόνοιας πλημμύρισε από νέους και νέες που βροντοφώναξαν αλήθειες, τη μία μετά την άλλη: «Η νεολαία δε σκύβει το κεφάλι, με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη», «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη».

Σείστηκε το κέντρο της Αθήνας από τα συνθήματα αντίστασης «Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός». Πεζή, με μηχανάκια και με αυτοκίνητα, μα πάνω από όλα με κατακόκκινες σημαίες, η νεολαία μετέτρεψε τους δρόμους γύρω από την Ομόνοια σε βήμα καταδίκης της ΕΕ: «ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝασπισμός ψηφίσανε το Μάαστριχτ, πληρώνει ο λαός». «ΝΔ, ΠΑΣΟΚ υπάλληλοι του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο». Υψωσαν το δικό τους σύγχρονο «χωνί» αντεπίθεσης: «Οχτώ δεκαετίες αγώνα και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία». «Ο εκσυγχρονισμός τους είναι μια απάτη, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη». Συνθήματα ελπίδας. Μηνύματα προοπτικής. Κι η ευθύνη μεγάλη. Ο αγώνας από σήμερα, με αυξημένες απαιτήσεις, αλλά και μεγαλύτερη δυναμική, μια γροθιά που ατσαλώνεται...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ