Σάββατο 22 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής σε Κύμη και Ιεράπετρα
  • Τριήμερες εκδηλώσεις, στις 22-24 Μάη, μνήμης και τιμής για τους εκτελεσθέντες πατριώτες από τους Γερμανοφασίστες κατακτητές στις 24.5.1944, διοργανώνουν ο Δήμος Κύμης, το Τοπικό Συμβούλιο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος και το Συμβούλιο του Διαμερίσματος Ταξιαρχών. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν σήμερα Σάββατο στις 9.30 πμ με εθελοντική αιμοδοσία στο Δημοτικό Σχολείο Ταξιαρχών, στη μνήμη των εκτελεσθέντων. Στις 8 μμ θα δοθεί μουσική συναυλία από τη Μαρία Δημητριάδη.

Αύριο Κυριακή 23 Μάη, οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στην Εκκλησία Αγίου Συμεών, στον κεντρικό δρόμο Κύμης - Κονιστρών, στον τόπο της εκτέλεσης των πατριωτών, στις 11 πμ, οπότε θα κατατεθούν στεφάνια και θα γίνουν ομιλίες, ενώ θα γίνει και αγώνας «δρόμου θυσίας» από μαθητές. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 24 Μάη.

  • Εκδήλωση τιμής και μνήμης, οργανώνει η ΚΟ Λασιθίου του ΚΚΕ, στην Ιεράπετρα, για να τιμήσει τον ηρωικό - πατριωτικό αγώνα των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ στο νομό Λασιθίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 23 Μάη στις 11 το πρωί στην πλατεία Παπαγεωργίου (δίπλα στο Μουσείο της Ιεράπετρας). Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Μιχάλης Φαρσάρης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ, δικηγόρος.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ