Τρίτη 18 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΑΕΕ
Ομόφωνο «όχι » στην ΑΕΔΑΚ

Να μη συμμετέχει στην Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων, που έχει συστήσει το ΙΚΑ με την Εθνική τράπεζα, έχει αποφασίσει ομόφωνα σε προηγούμενη συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΤΕΒΕ - ΤΑΕ - ΤΣΑ) και αυτή την απόφαση επιβεβαίωσε και κατά τη χτεσινή του συνεδρίαση.

Αφορμή για την επανατοποθέτηση του θέματος στη χτεσινή συνεδρίαση αποτέλεσαν οι δηλώσεις τόσο του διοικητή του ΙΚΑ, όσο και κυβερνητικών στελεχών ότι μετά το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΕ και ο ΟΓΑ αποφάσισαν να συμμετέχουν στην ΑΕΔΑΚ και ότι ήδη έχει πάρει οργανωτική μορφή και αναμένει την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για να λειτουργήσει.

Ο Χ. Τριάντης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΤΕΒΕ και μέλος του ΔΣ του ΟΑΕΕ, έθεσε το ζήτημα στη χτεσινή συνεδρίαση και εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση των συνταξιούχων στη δημιουργία της ΑΕΔΑΚ και στο παίξιμο των αποθεματικών των Ταμείων στον «τζόγο» του Χρηματιστηρίου. Το διοικητικό συμβούλιο επιβεβαίωσε την απόφασή του. Ο πρόεδρος του ΟΑΕΕ Κ. Κόντος σημείωσε μάλιστα πως «δεν πρόκειται να πάρουμε απόφαση και να προχωρήσουμε, χωρίς να είναι ομόφωνη».

Να σημειώσουμε πως στην ΑΕΔΑΚ συμμετέχουν κατά 70% τα Ταμεία και κατά 30% η Εθνική Τράπεζα. Σε αυτή μεταφέρεται η κινητή περιουσία των Ταμείων για να τη διαχειρίζεται εν λευκώ και να την παίζει στο Χρηματιστήριο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ